Utolsó kommentek:

Városi konyha 2017.10.04. 08:46:28

@Ráérek: A piték között a galette is említésre méltó, de mivel nemrég osztottam meg veletek a kedvenc galette receptemet, itt most nem kapott helyet.
varosikonyha.blog.hu/2017/09/06/fuges-kecskesajtos_galette

Bejegyzés: Négy szuper pite recept

Ráérek 2017.10.04. 08:44:36

Érdemes a francia pitét, a galette-et is sorba állítani. :-)

fromjuci.blog.hu/2017/08/31/gyomberes_kortes_sos_karamellas_galette

Bejegyzés: Négy szuper pite recept

Városi konyha 2017.10.02. 20:25:08

@Krutzifix: 25x35 cm-es tepsiben szoktam sütni a szórt pitét, így kb. 4 cm magas lesz. A forma csak azért szögletes, mert kockákra szoktam vágni. Más formában is sütheted, a lényeg, hogy a tepsi fala 5-6 cm magas legyen.

Bejegyzés: Négy szuper pite recept

Krutzifix 2017.10.02. 20:23:04

Mi történik, ha a szórt pite alkotórészeit kerek, vagy ovális sütőformába szórom, nem szögletesbe? És egyébként ha szögletesbe szórom, mekkora az ideális? (Nagymamám pitéjét - és a tepsit - ismerem, anyum is olyanokat süt.)

Bejegyzés: Négy szuper pite recept

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.06.23. 08:57:10

Sütőpor nélkül is működik és mi napraforgó helyett olívaolajat használunk hozzá. Kukoricalisztből persze sokkal jobb, mint búzalisztből :)

Bejegyzés: Tortilla, a mexikói laposkenyér

Városi konyha 2017.05.30. 20:36:06

@Attilajukkaja: Én is sajnálom, hogy piacokon még nem jelent meg a bodza, pedig biztos lenne rá kereslet. Minden évben máshova megyek bodzát szedni. Pest környékén, távol a forgalomtól szoktam keresgélni. Most Nagytétényben találtam az M0-tól nem messze, de védett helyen, zsákutcában néhány borkot, amiről szép virágokat tudtam szedni. Még 1-2 hétig nyílik a bodza, próbálj meg máshol szedni, hátha a mostani napos idő jót tett a bokroknak.

Bejegyzés: Bodza szörp frissen és télire

Attilajukkaja 2017.05.30. 20:32:37

Máshol már panaszkodtam arra, hogy a piacokon nem lehet kapni bodzavirágot.
A múlt héten magam szedtem egy biztonságos (nem szennyezett) helyen, de még illata sem volt. Talán az a nagy eső leverte a pollent, ami az aromáját adja? A lényeg, hogy használhatatlan volt a virág.

Bejegyzés: Bodza szörp frissen és télire

Pierr Kardán 2017.02.13. 16:49:45

A család nem nagy barátja a gombának, ezért nem gombával, hanem gesztenyével csinálom, így szerencsére nekem sosem ázik el a tészta.

Bejegyzés: Wellington bélszín

Publikus Team · https://utazaseuropaba.hu 2017.02.13. 12:50:58

Sevillából ajánlom a csokival töltött és csokiba mártott churrost :P
utazaseuropaba.blog.hu/2017/01/26/sevilla_ahol_mar_telen_tavaszodik

Bejegyzés: Churros

Városi konyha 2017.02.03. 13:59:48

@bonnie: Van egy nagy fém szitám. :) Kimérem a lisztet egy tálba, amit nem közvetlenül a deszkára öntök, hanem előbb a szitába, és úgy a felületre, ahol dolgozni fogok. Hipermarketek háztartási osztályain biztos, hogy találsz, de ha esetleg a 9. kerületben, a Lónyay utcában jársz, ott is találsz egy kis üzletet (azt hiszem a 49. szám ház aljában), ahol mindenféle konyhafelszerelést, így rengeteg méretű szitát is lehet kapni.

Bejegyzés: Így készíts otthon tésztát

Városi konyha 2017.02.03. 13:56:42

@Lady Scarlett és @DKF: Az olasz tészta tojással készül. A recept, amit készítek egy olasz nénitől származik. De, ha megnézitek, hogy az olasz szakácsok, hogy készítik tésztát, láthatjátok, hogy nem marad ki belőle a tojás.

Bejegyzés: Így készíts otthon tésztát

Városi konyha 2017.02.03. 13:52:40

@könyvbolond_konyhatündér: Nekem az a tapasztalatom, hogy azoknak a tojásoknak a sárgája, ami vidéki nénik kertjéből származik, sokkal sötétebbek, mint amit a Tesco-ban vesz az ember. De inkább az a fontos, hogy a tojás egészséges csirkétől származzon. :)

Bejegyzés: Így készíts otthon tésztát

Városi konyha 2017.02.03. 13:50:30

@Beer Monster: A gépekhez általában van pontos használati utasítás. Az enyémet semmilyen folyadék vagy olaj nem érheti, ezért ecsettel szoktam tiszítani. Mivel a tésztát nyújtás közben folyamatosan lisztezem, nem fog hozzá tapadni a gép hengereihez, így csak a lisztet kell "kiseperni" a hengerek közül.

Bejegyzés: Így készíts otthon tésztát

halaloszto 2017.02.03. 13:09:36

@Beer Monster: remélem csak az létezik. az enyémre ennek ellenére rá van írva, hogy tilos vízbe tenni vagy elmosni.

Vajk

Bejegyzés: Így készíts otthon tésztát

könyvbolond_konyhatündér 2017.02.03. 09:47:36

Bocs, 50 deka retesliszt akart lenni.

Bejegyzés: Így készíts otthon tésztát

könyvbolond_konyhatündér 2017.02.03. 09:46:35

Én gyakran keszítek tésztát, most is vár egy 6 tojásos adag nyújtásra. 5 deka rétesliszt, 10 deka durum tésztaliszt. Bár most kell meg hozza liszt, mert friss falusi tojást hasznaltam. Az igazi házi tojás nem olyan sötétsárga, mint a bétakarotinnal etetett nagyüzemi, sokkal világosabb, persze attól függ mit evett a tyúk.

Bejegyzés: Így készíts otthon tésztát

halaloszto 2017.02.03. 08:56:33

@Beer Monster: nem kell tisztítani. ecsettel a lisztet és a morzsát ki lehet zavarni minden sarokból, és ennyi. marad rajta, de nem romlandó.

Bejegyzés: Így készíts otthon tésztát

2017.02.03. 04:26:29

Kedvet kaptam, de most akkor az igazi olasz pasta tojasos-e vagy nem?!

Bejegyzés: Így készíts otthon tésztát
süti beállítások módosítása