Fűszerkisokos - menta
2018. május 11. írta: Városi konyha

Fűszerkisokos - menta

Itthon a mojito tette népszerűvé, ma már azonban nem csak a legjobb nyári koktélhoz használják. Ha egyszer elültetted, biztos, hogy mindig lesz mentád. Nő, mint a bolondgomba, szinte kiírthatatlan fűszernövény. De én ennek különösen örülök, mert tavasztól őszig rengeteg mentát használok a…

Epres spárgasaláta
2018. május 10. írta: Városi konyha

Epres spárgasaláta

A szezon két kedvence egy salátában! Ez a saláta színekben és ízekben is igen kontrasztos, de pont ez teszi annyira különlegessé és finommá. A zöldség és a gyümölcs keveréke önmagában is nagyon finom, de felturbózhatjuk kecskesajttal, vagy fetával, ami  a színkavalkádot is tovább…

Crema catalana (katalán krém)
2018. május 09. írta: Városi konyha

Crema catalana (katalán krém)

A kalatán konyha legjobb desszertje, ami tojássárgájából készül a tetején karamellizált cukorral. Évekkel ezelőtt az Aldiban lehetett egyszer-egyszer kapni katalán krém port, amit csak tejjel fel kellett főzni a csomagban található cukrot pedig rá kellett égetni a kihűlt desszert tetejére.…

Spárgás gorgonzolás pite
2018. május 08. írta: Városi konyha

Spárgás gorgonzolás pite

A pite az egyik legobban variálható étel. Lehet sós, édes, készíthetjük reggelire, ebédre vagy vacsorára is. Lehet főfogás, vagy köret és szinte bármivel tölthetjük. A spárgás pitémhez most leveles tésztát használtam, mert csak gyorsan össze akartam dobni valamit vacsira. Én mindig tartok leveles…

Spárga ropi
2018. május 07. írta: Városi konyha

Spárga ropi

Nagyszerű vendégvárót, vagy délutáni nasit lehet készíteni a spárgából. A spárga formája adja, hogy valamivel betekerjük, és úgy készítsük el. A baconös verziót azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni, nekünk is az egyik kedvenc köretünk így tavasszal. Hétvégén azonban egy kis maradék leveles…

süti beállítások módosítása