Spárga ropi
2018. május 07. írta: Városi konyha

Spárga ropi

Nagyszerű vendégvárót, vagy délutáni nasit lehet készíteni a spárgából.

A spárga formája adja, hogy valamivel betekerjük, és úgy készítsük el. A baconös verziót azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni, nekünk is az egyik kedvenc köretünk így tavasszal. Hétvégén azonban egy kis maradék leveles tésztából és spárgából ropit készítettem, amit nemcsak a gyerekek fognak szívesen ropogtatni, hanem vendégeket is kínálhatunk vele.

fullsizeoutput_34a.jpeg 

Hozzávalók
1 csomag azonnal használható leveles tészta
1 csomag spárga
1 tojás felverve
nagyszemű só

Elkészítés
A spárgát mosd meg, töröld szárazra és távolítsd el a fás szárát. Ezt úgy tudod a legkönnyebben megtenni, ha a spárgát hajlítgatva megkeresed azt a pontot, ahol legkönnyebben eltörik. Most még annyira zsenge spárgát lehet kapni, hiszen a szezon elején vagyunk, hogy alig kell letörni a végéből. 
A leveles tésztát hajtsd ki, és csíkozd fel annyi részre, ahány szál spárgád van. A csíkokat tekerd szépen a spárgaszálak köré úgy, hogy a spárga feje kilógjon. Fektesd az így kapott ropikat egy sütőpapírral kibélelet tepsire. Kend meg a tésztát egy felvert tojással, majd szórd meg nagyszemű sóval. Tedd 15-20 prcre 180 fokos sütőbe. 

Jó ropogtatást!

süti beállítások módosítása