Spárgás tart tükörtojással
Spárgás tart tükörtojással

Ha kezdő spárgafogyasztó vagy, ezt a receptet próbáld ki! 

Ó a spárga szezon! Lehetne hosszabb is, mert az évnek ebben a néhány hetében kell 365 napig kitartó ízélményt feltankolni. Ezekben a hetekben két-három naponta megyek a piacra friss spárgáért (és eperért, amit egyébként a spárgával nagyon jól lehet kombinálni, erre itt van egy receptem ) és amit csak lehet ezzel készítek. 

spargas_tart_3421.jpg

Nagy kedvenc ez az egyszerű levels tésztás étel, amit mi főként ...

Pezsgő mojito
Pezsgő mojito

A klasszikus koktél pezsgős változata.

Sokáig nem voltam barátságban a pezsgővel. Már egy korty is annyira a fejembe szállt, hogy órákig vihogtam tőle. Aztán, ahogy a jó bor (és gondolom a pezsgő is) érik a korral, úgy értem meg én is a pezsgőfogyasztásra. Kóstoltam igencsak nemes és drága fajtákat is, mint a Dom Perignon, vagy a Taittinger. A kedvencem pedig magasan a Krug Rosé Champagne. Hát, lássuk be, jó ízlésem van, ugyanis egyik sem egy olcsó darab... ...

Mini panini
Mini panini

Maradékmentő ötlet, ha már uncsi a vacsi.  

Azt nemrég mutattam nektek, hogy a borsócsíra pesto, milyen tésztával . De ezt a szuper friss krémet, nem csak tésztákhoz lehet felhasználni.
A legnagyobb fejtörést nálunk a vacsora jelenti, mert általában hideget szoktunk enni. Kenyér, felvágott, sajtok, zöldség, aszalt paradicsom, olajbogyó, stb... de egy idő után elveszti a varázsát. Ilyenkor jön a szenvedés: 
-Vacsizni kéne. Te nem vagy éhes?
-De igen. Mit ...

Gnocchi medvehagyma pestoval
Gnocchi medvehagyma pestoval

Medvehagyma szezonban szinte kötelező a gnocchi medvehagymával. 

Ugyan a nagy sláger nálunk a felaprított medvehagymával készülő gnocchi tészta volt az elmúlt években, amit végül kecskesajttal forgattam össze ( recept itt ), de egy jó medvehagyma pesto is legalább ugyan annyira feldobja ezt az ételt. Ahogy télen a sütőtökös verziót, úgy tavasszal ezt nem lehet kihagyni, és legalább egyszer (kétszer, háromszor.... százszor) elkészíteni. :D Egy szuper gyors ...

Bruschetta paradicsommal és ruccolával
Bruschetta paradicsommal és ruccolával

Isteni vendégváró, antipasti, de reggelire sem utolsó ötlet!

Sosem voltam korán kelő típus. Amíg irodában dolgoztam, a sokadig szundi gomb lenyomása után sikerült csak kivakarni magam az ágyból, és mivel emiatt késésben voltam, a reggeli rendszerint kimaradt. Amióta viszont magam osztom be az időmet, nincs ébresztő, lustálkodhatok is, ha ahhoz van kedvem és a reggeli sem marad ki. 
Általában édeset szoktam enni reggelenként: croissant vajjal és lekvárral, ...

Gnocchetti zöldborsócsíra pestoval
Gnocchetti zöldborsócsíra pestoval

Friss és ropogós tészta, igazi tavaszi fogás.

Amikor Gennaro Contaldo workshopján vettem részt, valaki megkérdezte tőle, hogy melyik a kedvenc tésztája. Ezt a kérdést én is állandóan megkapom, de nem igazán tudok rá mit mondani, mert mindet szeretem. :D Ezért általában azt említem, amit épp utoljára ettem. 
Gennaro válasza azonban nagyon megfogott: az egyszerű ételeket szereti. Szerintem teljesen igaza van, és szerintem ez az olasz konyha és a tésztaételek ...

Sárgatúró
Sárgatúró

Húsvéti ínyencség.

#reklám 
Azt hiszem, nem árulok el titok azzal, hogy mennyire szeretem a konyhai kütyüket. Az aprítót, a botmixert, a rizsfőzőt, a lassúfőzőt, amik mind megkönnyítik a munkám. A kis konyhámat azonban kezdem kinőni, már nincs nagyon hova pakolni. Ezért is szeretem annyira a Russel Hobbs Good to go Multicooker főzőedényét, amit néhány hete a kicsit átalakított konyhámban használok és amiben ezt a sárgatúrót is készítettem Húsvétra.
...

Hot cross buns
Hot cross buns

Ezek a kis, édes cipók az angolok húsvéti finomsága jellegzetes kereszttel a tetején.

Pár éve sütöttem először hot cross bun-t. Azóta valahogy feledésbe merült, de tavaly, amikor ellepték az Instát és a Pinterestet a kis bucikról készült fotók, újra kedvet kaptam hozzá. Igaz, az utolsó pillanatban dobtam össze, mert szombat reggel sütöttem meg, ráadásul csak 6 darabot, mert "úgy is annyi minden van", mégis ez fogyott el a leghamarabb. :D Még a tesóm is ...

Sós húsvéti kalács
Sós húsvéti kalács

Mákkal megbolondítva és egy trükkös hármas fonással. 

Nálunk Húsvétkor mindig édes kenyér készül, de régóta szemezek a sós kaláccsal is. Ahogy régóta szemezek azzal a fonási technikával is, ami 3-3 szállal készült egyszerű hármas fonat. 

sos_husveti_kalacs_3023.jpg

Azt kell mondjam, hogy kár volt ennyit várni a sós kalács elkészítésére. Mert még jobb, mint gondoltam. :D Gyerekkorom óta szeretem a sós és édes ízeket egyszerre: már akkor együtt ettem a csokit a ...

Pisztáciás tiramisú pohárdesszert
Pisztáciás tiramisú pohárdesszert

Krémes, pisztáciás finomság.  

Jajj, a pisztácia. Az utóbbi pár évben teljesen rákattantam. Jöhet, süti, fagyi, vagy simán mag formájában, egyszerűen nem tudok neki ellenállni. Az íze mellett a színe is teljesen lenyűgöz, főleg, ha krémet készítek belőle. Annyira, de annyira zöld. WoW!
Az olaszok rengeteg pisztáciát használnak. Főként Szicília területén, mert onnan érkezett az országba. Nem csak a leghíresebb desszertjüket, a cannolit készítik ...

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Instagramon!

Címkék

bbq (21) befőzés (25) desszert (143) farsang (9) fűszer (23) gasztro túra (10) hálaadás (7) halak (28) halloween (1) házimenza (47) húsok (115) húsvét (28) ital (57) karácsony (63) kenyér (101) koktélcsütörtök (29) könnyű (136) leves (60) mártonnap (5) négy szuper (22) pastamía (99) reggeli (62) saláta (37) tipp (36) vega (101) vendégváró (26) Címkefelhő
süti beállítások módosítása