Fűszeres mortadella krém
2022. március 28. írta: Városi konyha

Fűszeres mortadella krém

Dobd fel a vacsorát valami újjal.

Tudtátok, hogy a mortadella Olaszországban olyan kategóriájú felvágott, mint nálunk a párizsi? Annak ellenére, hogy pisztáciával -ami lássuk be, nem valami olcsó- készítik, mégsem elterjedt a fogyasztása. Főként tortellini tölteléket készítenek belőle, de mártogatósnak nem utolsó. 
Pillanatok alatt elkészíthető és mindenki imádni fogja. Kínálhatod kenyér, kalács, Húsvéti sonka mellé, de süthetsz hozzá grissinit is (recept itt). 

mortadellakrem07.JPG

Hozzávalók
300 g mortadella
2 szál olajos szardella filé
100-150 g krémsajt
1 ág friss rozmaring, vagy negyed teáskanál szárított
2-3 ág friss oregano, vagy 1 teáskanál szárított
1 friss baguette
1 gerezd fokhagyma
zöld olajbogyó a tálaláshoz

Elkészítés
A mortadellát darabold fel, tedd késes aprítóba. Add hozzá a szardellát, dolgozd kicsit össze. Ezután add hozzá a fűszereket és a krémsajtot is, keverd teljesen homogénre, krémesre. 
A friss baguettet kicsit ferdén szeleteld fel. Rendezd el sütőpapírral bélelt tepsin. Locsold meg kevés olívaolajjal, 200 fokos sütőben enyhén pirítsd meg. Még forrón dörzsöld be fokhagymával, kend meg a mortadella krémmel.
Zöld olívabogyóval díszítve kínáld.

mortadellakrem06.JPG

süti beállítások módosítása