Sörös oldalas
2019. május 21. írta: Városi konyha

Sörös oldalas

Egy pofa barna sör csak jót tehet a hússal.

Nem vagyok oda az oldalasért, de néha, ha a neten böngészés közben ínycsiklandozó képeket látok róla, sütök egy adagot. Mivel az alkohol csak jót tehet a hússal, nem csak jó ízt ad neki, hanem puhítja, lágyítja is, egy egyszerű receptet dobtam össze. 

soros_oldalas_01.jpg

Hozzávalók - 4-6 főnek
1 kg bőrös oldalas
0,5 dl barna sör
só, bors, olaj

Elkészítés
Az oldalast darabold fel, a bőrét srégen irdald be mindkét irányból, hogy a csíkok keresztezzék egymást. A húst jól dörzsöld be sóval és borssal, jusson a fűszerekből a bőr nyílásaiba is. 
A húst fektesd egy magas falú tepsibe a bőrrel felfelé, majd locsold meg kevés olajjal és a sörrel. Fedd be alufóliával, és tedd a 180 fora előmelegített sütőbe. A húsnak 2-2,5 óra kell, hogy meguhuljon, a bőre pedig ropogósra süljön. 35-40 percenként ellenőrizd a húst, locslgasd meg a tepsiben lévő sörös, zsíros szafttal. Ha megpuhult, 15-20 percig süsd fedés nélkül, hogy a bőre ropogjon.
Tepsiben sült rozmaringos/oreganos krumplival, salátával tálald.

TIPP
Nyárson készítheted grillen is. A húst tedd tálcára, vagy vaslapra és fedd le. Ha megpuhult bőrrel lefele tedd a tálcára és irítsd le a bőrét is. 

 

süti beállítások módosítása