Zöld teás-pisztáciás répatorta
2019. április 02. írta: Városi konyha

Zöld teás-pisztáciás répatorta

Egy jolly joker recept, amit kedvedre alakíthatsz.  

A répatortát (is) azért szeretem, mert különböző fűszerek és magvak használatával az alapreceptből mindig más ízeket csalhatunk elő. Az eredeti receptben szereplő fahéjat cserélheted szerecsendióra, vagy valamilyen fűszerkeverékre, a diót pedig mogyoróra, pisztáciára, vagy magkeverékre. Sütheted egyben, vagy kisebb formákban is, szóval a répatorta sosem lehet megszokott, vagy unalmas. :)

zoldteas_repatorta.jpg

Hozzávalók a tésztához
3 dl liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj
1 csomag filteres zöld tea
10 dkg tisztított pisztácia
1/2 teáskanál só
5 dl reszelt répa (4-5 közepes méretű répa)
3 dl barnacukor
4 tojás
1,5 dl olaj

Hozzávalók a mázhoz
250 g mascarpone
1 dl tejszín
1 citrom héja és leve
4-5 evőkanál porcukor

Elkészítés
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőporral, fahéjjal, teafűvel, sóval, répával és a durvára vágott pisztáciával (egy keveset tegyél félre a torta tetejére). 
Egy másikban keverd habosra a tojásokat a cukorral, majd add hozzá az olajat is. Adagonként add hozzá a lisztes keveréket és jól forgasd össze.
Öntsd a masszát egy 24 cm átmérőjű kivajazott, kilisztezett tortaformába, takard le alufóliával, 180 fokos sütőben süsd 35-40 percig. Utána vedd le a fóliát és süsd további 10-15 percig. Ha elkészült, a formában hagyd kihűlni.
A krémhez keverd habosra a mascarponet a cukorral és a tejszínnel, majd add hozzá a citrom levét és héját. A tortát tedd egy tálra, borítsd be a tetejét a krémmel, majd szórd meg a pisztáciával.

süti beállítások módosítása