Bruschetta paradicsommal és ruccolával
2022. április 25. írta: Városi konyha

Bruschetta paradicsommal és ruccolával

Isteni vendégváró, antipasti, de reggelire sem utolsó ötlet!

Sosem voltam korán kelő típus. Amíg irodában dolgoztam, a sokadig szundi gomb lenyomása után sikerült csak kivakarni magam az ágyból, és mivel emiatt késésben voltam, a reggeli rendszerint kimaradt. Amióta viszont magam osztom be az időmet, nincs ébresztő, lustálkodhatok is, ha ahhoz van kedvem és a reggeli sem marad ki. 
Általában édeset szoktam enni reggelenként: croissant vajjal és lekvárral, kalács, kakóscsiga. Néha azonban elcsábulok valamilyen sósra. Ilyenkor a bruschetta a nagy favorit. Ugyan erről gondolhatjuk, hogy egy egyszerű fokhagymás pirítós, de feltétek azonban évszak és kedvünk szerint variálható. A paradicsom és a ruccola salátában is nagy kedvencem, de pirítósra pakolni sem rossz dolog. 
Pofon egyszerű recept, csupán néhány hozzávaló, de így mégis vidámabban indul a nap, ha pedig vendégvárónak készítjük, biztos, hogy mindenki dicséretét bezsebelhetjük.

bruschetta14.JPG 

Hozzávalók
∼4 személyre∼
1 bagett
10 dkg koktélparadicsom
1 marék ruccola
1 marék zsázsa
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
nagy szemű tengeri só

Elkészítés
A bagettet ferdén szeleteld fel, sorakoztasd egy sütőpapírral bélelt tespire. Locsold meg enyhén olívaolajjal, majd 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt süsd aranybarnára.
Közben a koktélparadicsomot kockázd fel, forgasd össze a zsázsával, nagyszerű tengeri sóval és olívaolajjal. 
A fokhagyma gerezdet pucold meg, dörzsöld be vele minden kenyérszeletet. Ezután a kenyerekre halmozz ruccolát, majd a paradicsomból.
Jó étvágyat!

bruschetta03.JPG

süti beállítások módosítása