Goffri sósan - alaprecept
2022. március 21. írta: Városi konyha

Goffri sósan - alaprecept

Készíts kenyér helyett sós goffriból szendvicset!

Vannak olyan receptek, melyekre édesen gondolunk, pedig sós változatban is elkészíthetők. Ezek legalább olyan jók, mint az édes párjuk, ráadásul változatosságot vihetünk velük az étkezéseinkbe - ha már unnánk pl. a kenyeret. Mondjuk ez velünk ritkán fordul elő, mert egyikünk sem tud ellenállni a friss, ropogós (főként kovászos) kenyérnek, császárzsömlének, foszlós kiflinek, de van, hogy nincs időm sütni. És persze akármennyire is szeretem a kenyeret,  kenyérféléket, néha jó egy kis változatosság. Ezért van, hogy időnként kenyér helyett sós goffrit készítek. Ez olyan ünnepi. :D Ilyenkor a már jól bevált goffri receptemet sós verzióban készítem el, a cukrot elhagyva belőle sóval és szezám-, vagy valamilyen más maggal keverem be a tésztáját.
A hétvégén is ilyen készült, mert a konyha átalakítás utolsó simításait végeztük, és a pakolás, festés, majd visszapakolás után már nem volt kedvem nekiállni bedagasztani a tésztát. A goffri viszont egy gyors opció, csak kimér, kever, pihentet és süt. Csak azért kell kb. 1 órát szánni az elkészítésére, mert 30 percet pihentetni kell a tésztát a sütés előtt, egyébként alig van vele munka. :) A végeredmény pedig legalább olyan finom, mint az otthon készült, friss kenyér.

sos_goffri02_2.jpg

Hozzávalók
∼8 darabhoz∼
3 dl tej
2 tojás
100 g olvasztott vaj
220 g liszt
15 g sütőpor
1 csapott teáskanál só
1 evőkanál szezámmag

Elkészítés
A tejben verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat.
A lisztet keverd el a sütőporral, a sóval és a szezámmaggal. 3-4 adagban kézi habverővel keverd csomómentesen a tejes keverékbe. A tésztát letakarva pihentesd 30 percet.
Melegítsd fel a goffrisütőt. Merőkanállal adagold a masszát a sütőformába, 6-8 perc alatt süsd készre a tésztát.
Melegen és hidegen is kínálhatod: lehet reggeli, uzsonna, vacsora, de akár szendvicset is készíthetsz belőle pl. sonkával, paradicsommal és mozzarellával.

sos_goffri04.JPG

süti beállítások módosítása