Almás burgonyaröszti

Egy klasszikus új köntösben.  

Biztos mindenkivel előfordul, hogy lapul otthon néhány elfeledett szem alma, ami épp csak annyira fonnyadt, hogy ne legyen kedvünk megenni. Ezekből általában almáspite, vagy kompót készül. Most mutatok egy olyan megoldást, ami egy klasszikus kicsit felrázott változata. Így igazán finom reggelit/vacsorát készíthetsz.

almas_burgonyaroszti06.JPG

Hozzávalók - kb. 15 db-hoz
6-8 szem burgonya (kb. 40 dkg)
2 alma
1 tojás
4 dl görög joghurt
5 dkg borsóhajtás
6–8 mentalevél

olaj

Elkészítés
Az almát és a krumplit pucold meg, majd reszeld le. Konyharuhába vagy gézlapba téve alaposan csavard ki belőle a nedvességet. Tedd tálba keverd hozzá a tojást. A masszából formázz diónyi gombócokat. Egy serpenyőben hevíts néhány evőkanál olajat, tedd bele a gombócokat, egy kanállal lapítsd le őket. Kis lángon 10-12 perc alatt mindkét oldalukat süsd aranybarnára. 
A borsóhajtást és a mentaleveleket aprítsd fel, keverd össze a joghurttal, sóval és borssal ízlés szerint fűszerezd. 
A rösztit a joghurttal megkenve, borsóhajtással megszórva kínáld.

 

A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is. 
Borsóhajtás: Bioháló

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (129) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (27) házimenza (49) húsok (115) ital (52) karácsony (42) kenyér (87) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (127) leves (54) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (72) pénteki gyors (46) reggeli (53) saláta (33) tipp (39) ünnep (44) vega (99) vendégváró (22) Címkefelhő