Lazac olasz módra

A krémes paradicsomos és bazsalikomos mártás is jól áll a lazacnak.

Kimaradtam a karácsonyi lazac vacsorából, ezért most pótoltam be azt. A szokásos citrusos ízek helyett - talán mert ebben az időben semmi másra nem tudok gondolni, csak a tavaszias időjárású Amalfi-partra - azonban egy merőben más módon készítettem el. Néhány szem maradék aszalt paradicsomból és bazsalikomból készítettem egy tejszínes  mártást, ebben forgattam meg a már lesütött lazacot. Egyáltalán nem volt idegen a haltól ez az ízvilág, sőt nagyon is jól harmonizáltak az ízek. Fehér húsú halakkal vagy csak egy adag tésztával is elkészíthető. 

lazac_olasz_modra.jpg 

Hozzávalók - 2 főnek
2x15 dkg lazacfilé
4 szem aszalt paradicsom
1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom
2 dl tejszín
fél citrom leve
só, bors

Elkészítés
Ha a lazacon rajta van a bőre, egy vékony pengéjű kés segítségével távolítsd el. 
A lazac mindkét oldalát sózd és borsozd, majd kevés olívaolajon 3-4 perc alatt süsd meg mindkét oldalát (ha a lazac félig kivilágosodott, akkor fordítsd meg). A kész halat tedd egy tányérra.
A serpenyőbe öntsd a tejszínt, majd a citrom levét. Add hozzá az apró kockákra vágott aszalt paradicsomot és morzsold bele a bazsalikomot is. Pár perc alatt főzd össze a mártást. Ha szükséges sózd, tedd vissza bele a lazac szeleteket, hogy átmelegedjenek. 
Linguine tésztával tálald. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (123) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (27) húsok (110) ital (51) karácsony (42) kenyér (81) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (123) leves (52) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (63) pénteki gyors (46) reggeli (49) saláta (32) tipp (39) ünnep (39) vega (93) vendégváró (22) Címkefelhő