Paradicsomos karácsonyi pirítós

Laktató reggeli Karácsonyra azoknak, akik nem édesszájúak. 

Nálam a reggeli szinte mindig édes, Karácsonykor pedig nem is szoktam külön reggelit csinálni, hiszen ott a sok süti. Egy bögre forró kakaó, 1-2 isler, bejgli, harlekin és zserbó. Majd vissza az ágyba, és így kezdődik a Karácsony reggel.
Aki viszont sós ízekre vágyik, főleg a sok sütemény után, kipróbálhatja ezt az angolos, olaszos pirítóst. Gyorsan elkészül, így nem kell sok időt a konyhában tölteni, és jóllakatja az ember egy időre. :) Én angol muffint sütöttem hozzá (receptet itt találsz), de sima pirítós kenyérrel is finom. 

img_2530.jpg

Hozzávalók - 4 főnek
2 vékony szelet szalonna, vagy 4 szelet bacon
1 doboz konzerv darabolt paradicsom
félcsokor petrezselyem
4 evőkanál zabpehely
só, bors, oregano
4 tojás
8 szelet kenyér

Elkészítés
A szalonnát, vagy bacont kockázd fel, majd süsd meg egy serpenyőben. Ha túl sok zsírt eresztene, a nagy részét kanalazd le róla. Öntsd hozzá a paradicsom konzervet, fűszerezd sóval, borssal és oreganoval. Néhány percig főzd kis lángon.Utána add hozzá a zabpelyhet is, valamint a felaprított petrezselymet. Néhány perc főzés után elzárhatod a serpenyő alatt a hőt. Takard le, pihentesd 5 percig.
Ezalatt gyöngyözésig melegítsd vizet egy lábosban, és a tojásokból készítsd buggyantott tojást.
Pirítsd meg a kenyereket, kanalazz rá a paradicsomból, majd a tetejét koronázd meg egy buggyantott tojással. Rózsaborssal megszórva tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (119) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (27) húsok (109) ital (50) karácsony (42) kenyér (78) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (122) leves (50) négy szuper (23) nektek (48) pastamía (61) pénteki gyors (46) reggeli (49) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő