Reggeli olasz módra - bruschetta

Olívás pirítós, egy kis fokhagyma, paprika és sajt. Kell ennél több reggelire?

A reggeli nekem legtöbbször édes, de ha mégis sósra esik a választásom, az egyik kedvencem a bruschetta. A klasszikus verzió, ha a kenyérre olívaolajjal, balzsamecettel és kevés sóval elkevert paradicsomot halmozunk. Nekem azonban van egy felturbózott verzióm, ami édes-savanyú sült paprikával és kecskesajttal készül. 
A Káli-medencét nem véletlenül tartják a magyar Toszkánának. És az sem csoda, hogy itt mindig még nagyobb késztetést érzek arra, hogy olasz ételeket készítsek. Ezért ezzel indítottam a napot. 

bruschetta01_blogra.jpeg

Hozzávalók - 2 főnek

6 szelet ciabatta

2 gerezd fokhagyma

1 piros kaliforniai paprika

1 sárga kaliforniai paprika

5 dkg kecskesajt


2 evőkanál olívaolaj + a locsoláshoz

kb. 2 evőkanál balzsamecet

4-5 levél bazsalikom

Elkészítés

A kenyereket tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire, locsold meg enyhén olívaolajjal. 180 fokos sütőben süsd aranybarnára.

Közben mosd meg a paprikákat és vágd csíkokra. Egy serpenyőben hevíts 2 evőkanál olívaolajat, dobd bele a paprikákat. Kis lángon süsd addig, amíg kicsit karamellizálódnak. Ekkor dobj hozzá 1 megroppantott fokhagyma gerezdet, sózd. Főzd tovább 6-8  percig. Vedd fel a serpenyő alatt a lángot, locsold meg a paprikákat balzsamecettel, hagyd, hogy az erős ecetszag elillanjon, majd az ecet 1-2 perc alatt krémesre redukálódjon.

A kész kenyereket dörzsöld be a másik gerezd megtisztított fokhagymával, a tetejükre halmozd a sült paprikát és morzsold rá a kecskesajtot.

Aprított bazsalikommal megszórva és olívaolajjal meglocsolva tálald.

 

A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is. 

 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Femina

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (139) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (29) házimenza (49) húsok (117) ital (53) karácsony (42) kenyér (92) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (132) leves (59) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (81) pénteki gyors (45) reggeli (53) saláta (35) tipp (41) ünnep (44) vega (102) vendégváró (23) Címkefelhő