Hamburger a grillről
2019. május 20. írta: Városi konyha

Hamburger a grillről

Elő a grillekkel és süss hamburgert!

Biztos, hogy mindenkinek van egy tuti hamburger receptje, nekem is van, illetve volt. Nemrég azonban Szotyi Művek Bea adott egy jó tippet, mivel lehet úgy felturbózni a hamburgerhúst, hogy az minden eddiginél finomabb legyen. A só és a bors mellé kell egy kis szalonna/császárhús, ami kellemes füstös ízt, a zsírnak köszönhetően extra krémességet ad a húsnak. Legutóbb már így készítettem, és ezentúl csak így fogom.
A húspogácsa mellett a belevalók sem mellékesek. Én a hamburgert édesen szeretem, ezért a bucit is édesre sütöm, és sosem hagyom ki belőle az édes-savanyú lilahagyma lekvárt sem. De mindenki saját ízlése szerint pakolhatja tele zöldségekkel, sajtokkal és szószokkal. 

hamburger.jpeg 

Hozzávalók a húspogácsához - 4 db-hoz
40 dkg darált marhacomb
5 dkg szalonna/császárhús
só, bors

Hozzávalók a hamburger összeállításához (ki, hogy szereti):
buci - recept itt
zöldségek (paradicsom, uborka/csemege uborka, saláta)
sajt
pirított hagyma
lilahagyma lekvár - recept itt
ketchup, mustár, majonéz, bbq szósz - recept itt

Elkészítés
A szalonnát vágd apró kockákra, majd keverd össze a sóval és borssal fűzerezett darálthússal. Formázz négy, egyenként 10 dekás húspogácsát. Dobd a forró grillrácsra, és oldalanként süsd 4-5 percig. Közben egy széles fejű kanállal nyomkodd le a húst, hogy lapos maradjon. 
Ha elkészültek a húsok, jöhet az összeállítás: a buciba rétegezd a húst a zöldségekkel, szószokkal, sajttal, pirított hagymával, lilahagyma lekvárral.

Nekem a hamburger mellől sosem hiányozhat a sült krumpli és a káposztasaláta sem (recept itt), de önmagában is elég ütős és laktató. 

süti beállítások módosítása