A legjobb, ami egy grillezett szendviccsel történhet, ha medvehagyma kerül bele.
Ha az ember egy jó nagy adag medvehagyma pestot csinál, és megállja, hogy ne egye meg kiskanállal egyszerre az egészet - igen, a medvehagyma pesto, vagyis minden pesto olyan nálam, mint a Nutella: kiskanállal a legjobb :) - tökéletes vaj helyett szendvicsbe. Igazából bármelyikbe, de ha az a szendvics grillezett, még jobb!
Hozzávalók - 2 szendvicshez
4 szelet formakenyér
2 evőkanál medvehagyma pesto (recept itt)
2 evőkanál ricotta
2 szelet pirított bacon
1 nagy levél jégsaláta
4 szelet paradicsom
2 szelet sajt
Elkészítés
A ricottát keverd össze a medvehagymával, majd kend meg vele a kenyereket. Az egyik szeletre fektess egy fél levél jégsalátát, 2 karika paradicsomot, egy szelet sült bacont és egy szelet sajtot. Fordítsd rá a másik kenyeret és nyomd össze. Így készítsd el a másik szendvicset is.
A szendvicseket tedd forró panini sütőbe, vagy elektromos grillezőbe és pirítsd aranybarnára.
Friss zöldségekkel, vagy salátával tálald.