Tavaszi könnyű desszert eperrel és egy kevés rózsavízzel.
Maradékmentésként készült ez a desszert, mert volt egy fél doboz nyitott ricottám, de izagából sokkal sűrűbben megcsinálhatnám. Szezonális gyümölcsökkel és a hozzájuk passzoló ízvilággal variálható, így az évnek bármely szakában össze lehet dobni.
Hozzávalók - 2 adaghoz
120 g ricotta
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál rózsavíz
2 rúd babapiskóta
8 nagy szem eper
kevés tej
Elkészítés
A ricottát keverd habosra a porcukorral és a rózsavízzel. Az epreket mosd meg és távolítsd el a szárát. 4 szem epret turmixolj le, 4 szemet pedig szeletelj fel.
A babapiskótát mártsd a tejbe, majd fektesd a poharak aljára. Kanalazz rá keveset az eperpüréből. A pohár oldalát rakd ki a szeletelt eprekkel, majd töltsd fel a ricottás krémmel. A tetejére kanalazd a maradék eperpürét.
Díszítésként szórd meg szárított rózsaszirommal.