Epres spárgasaláta
2018. május 10. írta: Városi konyha

Epres spárgasaláta

A szezon két kedvence egy salátában!

Ez a saláta színekben és ízekben is igen kontrasztos, de pont ez teszi annyira különlegessé és finommá. A zöldség és a gyümölcs keveréke önmagában is nagyon finom, de felturbózhatjuk kecskesajttal, vagy fetával, ami  a színkavalkádot is tovább fokozza. 

fullsizeoutput_353.jpeg

Hozzávalók - 2 személynek (vacsorára)
1 csomag spárga
25 dkg eper
2 marék ruccola
olívaolaj, balzsamecet

Elkészítés
A spárgát dobd 2-3 percre sós, lobogó vízbe. Ha így megblansíroztad, vedd ki egy törlőpapírra, vagy konyharuhára, hogy a vízet leitasd róla.
Az epret tisztítsd meg, és felezd, vagy negyedeld el - mérettől függően.  
Egy tálra halmozd a ruccolát, majd tedd rá a spárgát és az epret, kicsit forgasd össze. Locsold meg olívaolajjal és balzsamecettel.

TIPP: ha van otthon levendulával, vagy bazsalikommal ízesített olívaolajad, használd azt, balzsamecet helyett pedig használhatsz bozdás, vagy narancsos ecetet. A pasiknak pedig lehet rá pirítani egy-két szelet serrano sonkát. :)

süti beállítások módosítása