Zöld curry pasta
Zöld curry pasta

Őrölt és friss fűszerek keveréke, ez igazi ízbomba, ami a thai konyha egyik alapvető ízesítője. 

A legtöbbször zöld curryt készítek, mert ízben ezt szeretem a legjobban (egyébként létezik még piros, amihez piros chilit és paradicsomot is adnak, a sárga pedig a kurkumától lesz narancs színű). A zöld változat nem csípős, csak enyhén pikáns, és bármilyen thai jellegű ételt ízesíthetünk vele. Ugyan olyan jól illik a csirkehúshoz, mint halakhoz, vagy ...

Reggeli energiabomba
Reggeli energiabomba

Avokádó, mozzarella, buggyantott tojás és friss pékárú. Ennél több, nem is kell reggelire!

Szeretek reggelizni. Leülni a bőségesen megterített asztal mellé, és lassan eszegetni mindenből egy kicsit. Serrano sonka, olasz szalámi, bivaly mozzarella, camembert, paprika, friss és szárított paradicsom, olívabogyó, friss kovászos kenyér. Ezek kerülnek az én reggelizőasztalomra. De ez amolyan hétvégi cammogós, ráérős reggelizés, slow living életmódra. 
...

Churros, a spanyol fánk
Churros, a spanyol fánk

Édes bűnözés spanyol módra, fahéjas cukorba forgatott fánkrudakkal, melyeket még csokiba is kell mártani

A fánk szezon jó okot ad arra, hogy ne mondjunk nemet a fánkra, és ehessünk mindenféle finomságot. Lehet szalagos, csöröge, túró, amerika, töltött, vagy akár a churro is. A spanyoloknak azonban nem kell különleges alkalom ahhoz, hogy fánkor süssenek, náluk egész évben fánk szezon van. Külön churrosozóink, vagyis Churrería-k vannak, ahol a fánk ...

Keksz mánia
Keksz mánia

Lehet szögletes, kerek, töltött, csokis, édes, vagy akár sós is, egytől-egyig finom!

Gyerekkorom óta imádom a kekszeket. Volt is egy keksz nyomónk (mi csak így hívtuk), amibe be kellett tölteni a keksz masszát, majd az aljára különböző fejeket erősítve más-más formákra lehetett belőle kinyomni a kekszet. Mivel recept csak egy volt a kis szerkezethez, csak a formákat lehetett variálni, de így is finom volt.
Kekszeket persze a keksz nyomó nélkül is lehet ...

Ricottás cékla ravioli
Ricottás cékla ravioli

Halvány mályva színű tészta, fehér töltelékkel, amit zöld szósszal fejelhetsz meg. Igazi színkavalkád a tányéron. 

A töltött tészta a kedvencem, azon belül is a ravioli. Nem véletlen, hogy a legelső blog bejegyzésem is a ravioliról szólt. A töltött tésztáknak szerintem nagyon jól áll, ha színezett, vagy csíkos tésztából készülnek, főleg így tél végén, amikor már annyira vágyom a színekre. Ugyan a színezett tésztának nem lesz rikító, élénk ...

Spenót pesto
Spenót pesto

A pesto legtöbbször egyet jelent a bazsalikomos változattal, de többmindenből készíthetjük, mint elsőre gondoljuk.

A bazsalikom pesto Genovából származik, mert a környék jellegzetes terményeit - bazsalikom, fenyőmag, parmzán, fokhagyma - felhasználva készítették el. Ezért is hívják Pesto alla Genovese-nek. Azonban számos finom, és színes hozzávalóból készülhet még pesto, például napon szárított paradicsomból, brokkoliból, és dióból is.
Téli ...

Válts kovászra, és megváltozik az életed
Válts kovászra, és megváltozik az életed

A kovászos kenyér az egyik legrégibb és legalapvetőbb élelmiszer. Elég egy jó alaprecept, amit fűszerekkel, magvakkal variálva mindig változatossá tehetünk. A kovásszal sütés azonban egy új életmódot is jelent, mert meg kell tanulni együttélni vele.  

Mára életem szerves részévé vált a kenyérsütés. Szinte minden héten készítek valamilyen kenyérfélét, ami egy hétre elég nekünk. A kovásszal azonban meg kellett tanulni együtt élni, hiszen olyan, ...

Tonhalas tészta
Tonhalas tészta

A tésztát mindenki szereti, mert mindig olyan változtban készíthetjük, amilyen kedvünk van, amilyen ízekre vágyunk. Elég csupán néhány alapanyag és 30 perc, hogy olaszos ízeket vazsároljuk az asztalra. 

Hétvégén belefutottam Nigella Lawson egyik főzőműsorába, melyben megemlítette, hogy nem szégyelli, hogy rendszeresen használ mirelit, vagy konzerv alapayangokat. Teljesen egyetértek vele, mert ha az a fagyasztott, vagy konzerv a megfelelő eljárással és ...

Gulyásleves
Gulyásleves

A magyar konyha egyik alapvető étele, amit szerte a világon ismernek.  Ha jó tartalmasra főzi az ember, nem csak egy leves, hanem főétel is egyben.

A gulyásleves számomra az az étel, amit egy kirándulás, vagy vidéki kiruccanás alkalmával, egy kis csárdába beülve eszik az ember. Eredetileg marhahúsból készül, de sokszor találkoztam már sertés combból készült verzióval. Persze úgy is finom, de ha választhatok, biztos, hogy marhából kérem.
Ha otthon ...

Gombás töltött csirkecomb
Gombás töltött csirkecomb

Gomba, csirke, rizibizi. Könnyű, vasárnapi ebédnek való fogás.

A csontos csirkecomb bőre alá sokféle finomságot lehet tölteni, egyik kedvencem a gombával készül. A gyerekkoromat idézi, mert ez volt az első étel, aminek az elkészítésében segíthettem a anyukámnak. A tölteléket összekutyulni, majd betömködni a bőr alá tényleg gyerekjáték. Amióta pedig sütőzacskót használok a combok megsütéséhez,  már a süzés is az. :)

gombaval_toltott_csirke.jpeg

Hozzávalók - 4 főnek
4 ...

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

foodyny-logo-v1.jpg

A FOODYNY Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol az én tartalmaimat is rendszeresen megtaláljátok.

Keress Instagramon

Címkék

befőzés (14) desszert (100) fűszer (20) gasztro túra (7) halak (21) húsok (87) ital (46) karácsony (33) kenyér (53) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (103) leves (39) négy szuper (23) nektek (43) pastamía (45) pénteki gyors (46) reggeli (35) saláta (25) tipp (33) ünnep (33) vega (85) vendégváró (21) Címkefelhő