Fekete spagetti lazaccal és citrommártással
Fekete és rózsaszín a tányéron.
A tészta a tintahal tintájától fekete lesz, az ízét viszont a mártás adja. Ha nem hallal kínálod, nem lesz hal íze. Tudom, ...
Nyári zöldséges cannelloni
Sült, azaz al forno tésztát nem csak télen érdemes készíteni.
Jó, tudom, nyáron mindenki kerülni a sütő bekapcsolását, de ezért a cannelloniért megéri. És ...
Bruschetta grillezett sárgabarackkal
Édes reggeli pillanatok.
Nem tudom, ti, hogy vagytok vele, de nekem a barack, sárga. Gyerekkorom óta a július eleje mindig a sárgabarackról szól. Régen a kertünkben ...
Fűszeres cseresznye lekvár
Fűszeres lekvárok nem csak kenyérre kenve!
Tudom, hogy a cseresznye nem kifejezetten lekvárnak való, de idén megint bő termés volt a két cseresznyefán Balcsin. 24 ...
Ricottás kalács
A kalács olasz módra .
Sokan mesélitek nekem, hogy Olaszországban járva nem tudtatok jó kenyeret venni, enni. Igen, az olasz kenyér nem a gasztronómia csúcsa, mert ...
Ünnepi lasagne
Ha végigolvasod, el sem hiszed, hogy ez egy lasagne recept.
Pedig az! Még akkor is, ha kicsit sem tűnik annak. Olaszország konyhája nagyon változatos. Befolyásolja az ...
Málnás-ricottás pohárkrém
Krémes és gyümölcsös és még sütni sem kell!
A ricotta egy nagyon hálás alapanyag. Készíthetjük sósan és édesen - akárcsak a mi túrónkat, bár egyáltalán ...
Epres-levendulás jeges tea
A bolti helyett készíts inkább házi jeges teát!
Ne vásárolj feleslegesen műanyag palackokat, hiszen könnyen és egyszerűen készíthetsz hűsítő italokat otthon ...
Spagetti spárga pestoval
Mindegyik jó, de a spagetti, az spagetti.
Rendszeresen kérdezik tőlem, hogy mennyi tésztát készítek/eszünk egy héten. Ez általában két adag szokott lenni, de ...