Fűszeres cseresznye lekvár
2022. június 30. írta: Városi konyha

Fűszeres cseresznye lekvár

Fűszeres lekvárok nem csak kenyérre kenve!  Tudom, hogy a cseresznye nem kifejezetten lekvárnak való, de idén megint bő termés volt a két cseresznyefán Balcsin. 24 üveg befőttel elhasználtam az összes nagy üvegemet (ezekben kb. 10 kg cseresznye pihen), így ismét készült lekvár is. A két éve eltett…

Ricottás kalács
2022. június 21. írta: Városi konyha

Ricottás kalács

A kalács olasz módra. Sokan mesélitek nekem, hogy Olaszországban járva nem tudtatok jó kenyeret venni, enni. Igen, az olasz kenyér nem a gasztronómia csúcsa, mert általában só nélkül készül. Ennek oka, hogy a kenyér sütése a reneszánszban tört be az országba, ahol akkor a Medici-család támogatta a…

Ünnepi lasagne
2022. június 14. írta: Városi konyha

Ünnepi lasagne

Ha végigolvasod, el sem hiszed, hogy ez egy lasagne recept. Pedig az! Még akkor is, ha kicsit sem tűnik annak. Olaszország konyhája nagyon változatos. Befolyásolja az éghajlat, az emiatt elérhető alapanyagok és a szokások, hagyományok. Ezért fordulhat elő, hogy egy ételt a különböző régiókban…

Málnás-ricottás pohárkrém
2022. június 09. írta: Városi konyha

Málnás-ricottás pohárkrém

Krémes és gyümölcsös és még sütni sem kell! A ricotta egy nagyon hálás alapanyag. Készíthetjük sósan és édesen - akárcsak a mi túrónkat, bár egyáltalán nem hasonlítható hozzá - süthetünk vele és az egyik legjobb ravioli töltelék alapja is. Míg télen ez utóbbi miatt van mindig a hűtőnkben, nyáron a…

Epres-levendulás jeges tea
2022. június 07. írta: Városi konyha

Epres-levendulás jeges tea

A bolti helyett készíts inkább házi jeges teát! Ne vásárolj feleslegesen műanyag palackokat, hiszen könnyen és egyszerűen készíthetsz hűsítő italokat otthon is. Én sosem voltam ásványvíz rajongó, mindig is a csapvizet szerettem. A jó hideget. És ez ma is így van. Ezért sem Pesten, sem a Balatonon…

Spagetti spárga pestoval
2022. június 01. írta: Városi konyha

Spagetti spárga pestoval

Mindegyik jó, de a spagetti, az spagetti.   Rendszeresen kérdezik tőlem, hogy mennyi tésztát készítek/eszünk egy héten. Ez általában két adag szokott lenni, de amióta itthon is tudok spagettit készíteni, megugrott a tésztás ebédek száma. Khm... inkább azt mondhatnám, hogy csak tésztát eszünk.…

süti beállítások módosítása