Fűszeres mortadella krém
2022. március 28. írta: Városi konyha

Fűszeres mortadella krém

Dobd fel a vacsorát valami újjal. Tudtátok, hogy a mortadella Olaszországban olyan kategóriájú felvágott, mint nálunk a párizsi? Annak ellenére, hogy pisztáciával -ami lássuk be, nem valami olcsó- készítik, mégsem elterjedt a fogyasztása. Főként tortellini tölteléket készítenek belőle, de…

Casarecce szarvasgombás céklával
2022. március 24. írta: Városi konyha

Casarecce szarvasgombás céklával

A legegyszerűbb házi friss tészta. Nem rajongok túl sok hírességért/sztárért, de abból a kevésből kettő szakács. A kettő közül egyikükkel pedig már kétszer is találkoztam. Ő Gennaro Contaldo, akivel legutóbb március közepén egy online workshop keretében találkozhattam ismét és tanulhattam tőle (pár…

Goffri sósan - alaprecept
2022. március 21. írta: Városi konyha

Goffri sósan - alaprecept

Készíts kenyér helyett sós goffriból szendvicset! Vannak olyan receptek, melyekre édesen gondolunk, pedig sós változatban is elkészíthetők. Ezek legalább olyan jók, mint az édes párjuk, ráadásul változatosságot vihetünk velük az étkezéseinkbe - ha már unnánk pl. a kenyeret. Mondjuk ez velünk ritkán…

Pesto borsócsírából
2022. március 16. írta: Városi konyha

Pesto borsócsírából

Friss, tavaszi ízek kenyérre kenve, vagy tésztákhoz. Amint leszedjük a Karácsonyfát, úgy január vége, február eleje táján, elkezdem várni a tavaszt. De nem csak olyan jajj, de jó lenne sóvárgással, hanem rettenetes erővel. Ilyenkor napról napra nehezebb a télikabát, és úgy érzem a csizmáim…

Huevos rancheros csírákkal
2022. március 14. írta: Városi konyha

Huevos rancheros csírákkal

Zöldségek és tojás tortilla ágyon - ahogy Mexikóban reggeliznek.  Szeretem a szállodai reggeliket, mert ott több mindent összeválogathatunk a tányérunkra. Egy kis édes, egy kis sós, egy kis tojás, egy kis sonka, egy kis sajt, egy kis croissant. És máris olyan, mint egy brunch. Legszívesebben itthon…

Sült karfiol curry
2022. március 08. írta: Városi konyha

Sült karfiol curry

Szuper télvégi egytálétel.  A karfiollal a kapcsolatom, hát... hogy is mondjam... nem túl baráti. Ugyan csodálom ezt a zöldséget, szerintem gyönyörűen néz ki, megenni azonban egyetlen formában tudom/tudtam, mégpedig rántva jó sok majonézzel. :) Se prézlis karfiol, se rakott karfiol, se sült karfiol…

Shakshuka
2022. március 04. írta: Városi konyha

Shakshuka

Villásreggeli, vagy vacsora? Amióta a brunch igen elterjedt lett, egyre több helyen jelent meg a shakshuka, vagyis a lecsó közel-keleti módra. És sokan bizony a reggelivel egybekötött ebédre fogyasztják, lassan, kiélvezve minden ízét. Izraelből érkező vendégeim szerint azonban a shakshuka inkább…

Nutellás-meggyes csiga
2022. március 01. írta: Városi konyha

Nutellás-meggyes csiga

Brutál Nutellás, visszafogottan meggyes, szuper puha csigák. Imádom a frissen sült kenyér és péksütik illatát. Ha elmegyek az utcán egy pékség mellett, mindig jó mélyen beleszippantok a levegőbe, hogy minden porcikámat átjárja ez a megfoghatatlanul finom és melegséget árasztó illat. Nagy vágyam,…

süti beállítások módosítása