Bruschetta grillezett sárgabarackkal
2022. július 15. írta: Városi konyha

Bruschetta grillezett sárgabarackkal

Édes reggeli pillanatok.

Nem tudom, ti, hogy vagytok vele, de nekem a barack, sárga. Gyerekkorom óta a július eleje mindig a sárgabarackról szól. Régen a kertünkben termett sárgabarackból főzött az anyukám lekvárt, sütött süteményt, egy ideje azonban vesszük hozzá a barackot. Mert persze az sem tántoríthat el minket, hogy mindkét fa kipusztult és sajnos Balcsin sincs sárgabarack fa. :D
Idén Sóskút és Biatorbágy között a Biai úton találtunk egy családot, akik a saját fájukról szedett barackot árulták. A gyümölcsök hatalmasak, édesek, lédúsak voltak.... 10 kiló be is ugrott a kocsiba, majd egy része üvegekbe lekvár formájában. De enni is élmény volt ezt a barackot, annyira, de annyira finom volt. 
A ma reggeli őszies idő pedig arra késztetett, hogy meggrillezzek pár szemet és langyos brushcetta-t készítsek belőle. Tökéletesen indult a nap. :)

bruschetta_grillezett_sargabarackkal_3829.jpg

Hozzávalók
∼4 főre∼
4 szelet kenyér
4 szelet prosciutto
4 sárgabarack
ricotta
méz
bazsalikom levelek

Elkészítés
A barackokat szedd félbe, vedd ki a magokat. A prosciuttot és a sárgabarackot grillezd meg. A kenyeret a grillen, vagy kenyérpirítóban pirítsd meg. Kend meg bőven ricottával. Minden kenyérszeletre helyezz egy-egy szelet sonkát és két fél barackot. Csorgasd meg mézzel, díszítsd bazsalikom levelekkel.

bruschetta_grillezett_sargabarackkal_3812.jpg

süti beállítások módosítása