Málnás-ricottás pohárkrém
2022. június 09. írta: Városi konyha

Málnás-ricottás pohárkrém

Krémes és gyümölcsös és még sütni sem kell!

A ricotta egy nagyon hálás alapanyag. Készíthetjük sósan és édesen - akárcsak a mi túrónkat, bár egyáltalán nem hasonlítható hozzá - süthetünk vele és az egyik legjobb ravioli töltelék alapja is. Míg télen ez utóbbi miatt van mindig a hűtőnkben, nyáron a desszertek kerülnek előtérbe. nem csak azért, mert roppant egyszerű elkészíteni, hanem mert a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá, ami a meleg nyári napokon - ami nem ma van - igencsak előnyös. :) 
A bogyós gyümölcsökből készített püré nagyon jól harmonizál a ricottával, ezért általában ezzel készítem a krémes desszerteket. Mivel már megjelent a málna a piacon, a szép epret pedig vadászni kell, hiszen megyünk kifele a szezonból, egy adag málnát vettem a hétvégi ebéd utáni nasihoz. 

malnas_ricotta_krem.jpg

Hozzávalók
∼6 főnek∼
250 g ricotta
2 dl tejszín
6 evőkanál porcukor
250 g málna
2 evőkanál málnaecet (elhagyható)
6 db babapiskóta

Elkészítés
A málnából tegyél félre a díszítéshez néhány szemet. A többit a porcukor felével és néhány evőkanál vízzel forrald össze. Add hozzá a málnaecetet, gyöngyöztesd pár percig, majd tedd félre és hagyd kihűlni. 
A ricottát keverd habosra a cukor másik felével. A tejszínt verd habbá. Óvatosan forgasd a ricottába. 
A babapiskótát tört össze, rétegezd a ricottás krémmel és a málnapürével poharakban. Díszítsd a félretett málnával.

malnas_ricotta_krem04.JPG

süti beállítások módosítása