Spagetti spárga pestoval
2022. június 01. írta: Városi konyha

Spagetti spárga pestoval

Mindegyik jó, de a spagetti, az spagetti.  

Rendszeresen kérdezik tőlem, hogy mennyi tésztát készítek/eszünk egy héten. Ez általában két adag szokott lenni, de amióta itthon is tudok spagettit készíteni, megugrott a tésztás ebédek száma. Khm... inkább azt mondhatnám, hogy csak tésztát eszünk. :D

spagetti_spargapestoval_3508.jpg

Imádom a konyhai kütyüket, főként azokat a praktikus darabokat, melyek többfunkciósak. Ha egy géppel ki tudok váltani egy csomó mindent, nálam nyert ügye van! Ilyenek a Kendwood konyhai robotgépei, hiszen nem csak tésztát dagaszt, krémet kever és habot ver, hanem a több, mint 20 féle kiegészítőnek köszönhetően aprító, turmix, citromfacsaró, vagy gyümölcsprés lehet belőle. na de, ettől még nem jönnék ekkora lázba, de tészta kiegészítő szett is kapható hozzá, melyek között nem csak sima nyújtó (lasagne) és metél vágó kiegészítő, hanem egy spagetti fej is van, ami tényleg igazi, domború felületű spagettit készít.

kenwood_teszta_3514.jpg

Legalább 6 éve nem vettem bolti tésztát, mert kb. 25 félét tudok itthon is elkészíteni, a spagetti viszont nem volt ezek között. Eddig. Ezért legalább 6 éve nem ettem spagettit, most viszont behozom ezt a lemaradást. Kb. két hete használom a Kenwood Titanium Chef Baker robotgépem és a tészta kiegészítő fejeket (itt megnézheted, hogy működik), ezért azóta spagettit eszünk spagettivel. Hát, én ettől most olyan boldog vagyok. :D

kenwood_teszta_3517.jpg

Ha pont azon gondolkozol, hogy konyhai robotgépet vennél, vagy már meglévő robotgépedhez kiegészítőt vennél, szívből ajánlom a Kenwoodot. Ráadásul most a VAROSIKONYHA10E kuponkóddal kedvezményesen vásárolhatsz a Marketworld kínálatából. (reklám) 

Hozzávalók
∼2 főnek∼
170 g durum tésztaliszt
2 M méretű tojás
1 csomag (500 g) spárga
2-3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál tisztított napraforgómag
2 evőkanál parmezán
kb. 1 dl olívaolaj

Elkészítés
A tésztához tegyél 250 g durum tésztalisztet és 3 darab M méretű tojást a gép edényébe, a K karral alacsony fokozaton dolgozd ki a tésztát 5-6 perc alatt. Tedd lisztezett felületre, picit gyúrd át, majd a tésztanyújtó adaptor segítségével nyújtsd ki közepesen vastagra (kb. 4 fokozat). A fejet cseréld le a spagetti vágóra, és vágd fel a tésztát. Tökéletes, domború felületű spagettit kapsz majd. A tészta kiegészítő hajtásához válaszd a bekeverő funkciót.
A spárga pestohoz a spárgát mosd meg, távolítsd el a fás szárát, darabold fel. Egy lábosban forralj vizet, adj hozzá fél teáskanál sót, 8-10 perc alatt blansírozd meg. Szedd ki, hagyd picit hűlni.
A fokhagymát pucold meg, a parmezánt reszeld le. A spárgával és a napraforgómaggal együtt tedd késes aprítóba. Sózd, majd adj hozzá olívaolajat, dolgozd krémesre. Közben, ha szükséges, önts hozzá még annyi olívaolajat, hogy a pestonak krémes állaga legyen.
A pestot kanalazd egy serpenyőbe, kis lángon melegítsd fel. A spagettit sós, lobogó vízben pár perc alatt főzd ki, majd merd a pestora. Forgasd össze, extra parmezánnal megszórva tálald.

spagetti_spargapestoval_3486.jpg 

süti beállítások módosítása