Spárgás tart tükörtojással
2022. május 20. írta: Városi konyha

Spárgás tart tükörtojással

Ha kezdő spárgafogyasztó vagy, ezt a receptet próbáld ki! 

Ó a spárga szezon! Lehetne hosszabb is, mert az évnek ebben a néhány hetében kell 365 napig kitartó ízélményt feltankolni. Ezekben a hetekben két-három naponta megyek a piacra friss spárgáért (és eperért, amit egyébként a spárgával nagyon jól lehet kombinálni, erre itt van egy receptem) és amit csak lehet ezzel készítek. 

spargas_tart_3421.jpg

Nagy kedvenc ez az egyszerű levels tésztás étel, amit mi főként reggelire (lehet, inkább brunchra) fogyasztunk. Szerencsésnek érzem magam, mert hétköznapokon is megengedhetem (ha úgy alakítom a napom), hogy egy-egy reggelizés elnyúljon, ne a kapkodásról és egy falat gyors bekapásáról szóljon a reggel. Aki viszont hétköznap az irodába siet, az megérdemli, hogy hétvégén reggel kényelmesen üljön le az asztalhoz és nyugalomban reggelizzen. Na, erre tökéletes ez a tart. 20 perc alatt elkészül, ezért frissen is készíthető. Egy rövid videóban meg is mutatom, hogyan. 

 

Hozzávalók
∼4 főnek
1 csomag konyhakész leveles tészta
egy csomag spárga (500 g)
250 g ricotta
4 tojás
só, bors

Elkészítés
A spárgát mosd meg, szárítsd le, távolítsd el a fás végét.
A ricottát sózd, borsozd, forgasd össze. 
A leveles tésztát tekerd ki, hosszában vágd félbe. A lapokat helyezd sütőpapírral bélelt tepsire. Egy tompa pengéjű késsel a tészta széleitől 1-1 centire karcold meg a tésztát - ezzel segíted, hogy a széle szépen megnőjön a töltelék körül.
A jelölésen belül a tésztát kend meg a ricottával, majd fektesd rá egyesével a spárgát., szórd meg tengeri sóval. 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt süsd készre.
Közben a tojásokat süsd meg. Azért, hogy szép formásak legyenek, érdemes kerek tojásformát használni hozzá. 
A tükörtojásokat helyezd a kész spárgás tart tetejére. Színes, durvára tört borssal szórd meg. 
Forrón, szeletelve kínáld.

spargas_tart_3424.jpg

süti beállítások módosítása