Pezsgő mojito

A klasszikus koktél pezsgős változata.

Sokáig nem voltam barátságban a pezsgővel. Már egy korty is annyira a fejembe szállt, hogy órákig vihogtam tőle. Aztán, ahogy a jó bor (és gondolom a pezsgő is) érik a korral, úgy értem meg én is a pezsgőfogyasztásra. Kóstoltam igencsak nemes és drága fajtákat is, mint a Dom Perignon, vagy a Taittinger. A kedvencem pedig magasan a Krug Rosé Champagne. Hát, lássuk be, jó ízlésem van, ugyanis egyik sem egy olcsó darab... :D
Azonban, ha nem ezeket iszom (és általában nem), akkor a pezsgős poharamban landol még valami. Tavasszal eper, télen pedig frissen facsart gránátalmalé. Ó, milyen finomak is ezek a könnyű kis koktélok. A nyár kedvence pedig biztos, hogy a mojito pezsgős változata lesz. Készítheted a kedvenc pezsgőddel, ami lehet akár száraz, akár édes és még rosé is. :) Szerintem, te is rá fogsz kapni. 
 pezsgomojito_3362kicsi.jpg

Hozzávalók 
∼2 pohárhoz∼
1 lime
2 evőkanál nádcukor
8 levél menta
8 cl rum
4 dl pezsgő
jégkocka

Elkészítés
A limeot vágd gerezdekre, tedd két nagy pohár aljára. Szórd meg a nádcukorral, add hozzá a mentaleveleket, majd egy lime törő segítségével zúzd össze. Add hozzá a rumot és a jégkockát, végül öntsd fel a pezsgővel.

 pezsgomojito_3305.jpg

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Instagramon!

Címkék

bbq (21) befőzés (25) desszert (143) farsang (9) fűszer (23) gasztro túra (10) hálaadás (7) halak (28) halloween (1) házimenza (47) húsok (115) húsvét (28) ital (57) karácsony (63) kenyér (101) koktélcsütörtök (29) könnyű (136) leves (60) mártonnap (5) négy szuper (22) pastamía (99) reggeli (62) saláta (37) tipp (36) vega (101) vendégváró (26) Címkefelhő
süti beállítások módosítása