Gnocchi medvehagyma pestoval
2022. május 02. írta: Városi konyha

Gnocchi medvehagyma pestoval

Medvehagyma szezonban szinte kötelező a gnocchi medvehagymával. 

Ugyan a nagy sláger nálunk a felaprított medvehagymával készülő gnocchi tészta volt az elmúlt években, amit végül kecskesajttal forgattam össze (recept itt), de egy jó medvehagyma pesto is legalább ugyan annyira feldobja ezt az ételt. Ahogy télen a sütőtökös verziót, úgy tavasszal ezt nem lehet kihagyni, és legalább egyszer (kétszer, háromszor.... százszor) elkészíteni. :D Egy szuper gyors és egyszerű recept.

medvehagyma_pestos_gnocchi_3215.jpg

Hozzávalók a gnocchihoz
2 főnek∼
2 szem krumpli
1 tojás
1 csapott teáskanál só
kb. 100 g liszt

Hozzávalók a medvehagyma pestohoz
fél csokor medvehagyma
1 marék dió, vagy mogyoró
3 evőkanál reszelt parmezán
kb. 0,5 dl olívaolaj
csipet só

Elkészítés
A medvehagyma pestohoz a hozzávalókat tedd késes aprítóba és dolgozd krémesre. 
A gnocchihoz a krumplit egészben főzd meg enyhén sós vízben. Hagyd langyosra hűlni, ekkor pucold meg és nyomd át krumplinyomón. Add hozzá a tojást és a sót, kicsit dolgozd össze, majd gyúrj bele annyi lisztet, hogy egy puha tésztát kapj. Oszd kisebb részekre, formázz belőlük hurkát, forgasd jól lisztbe és vágd fel kb. 1 centis darabokra. Hogy a gnocchi több szószt tudjon felvenni pörgesd át a kis gombócokat bordázón, egy villa, vagy sajtreszelő hátán. 
Forró sós vízben pár perc alatt főz ki a gnocchit. Közben a pestot kanalazd egy serpenyőbe, melegítsd fel. Szedd rá a kész gnocchit, forgasd össze. 
Tányérokra szedve tálald.

medvehagyma_pestos_gnocchi_3196.jpg

süti beállítások módosítása