Pesto borsócsírából
2022. március 16. írta: Városi konyha

Pesto borsócsírából

Friss, tavaszi ízek kenyérre kenve, vagy tésztákhoz.

Amint leszedjük a Karácsonyfát, úgy január vége, február eleje táján, elkezdem várni a tavaszt. De nem csak olyan jajj, de jó lenne sóvárgással, hanem rettenetes erővel. Ilyenkor napról napra nehezebb a télikabát, és úgy érzem a csizmáim összementek.
Március 15-e után ez az érzés csak még jobban felerősödik bennem. Mennék a szabadba élvezni a melengető napsütést, érezni a nyíló virágok illatát és rettenetesen vágyom a friss ízekre is. A roppanós retekre, a tavasz ízű újhagymára, a mézédes eperre, a fekete cseresznyére, na meg az édes zöldborsóra. Ez utóbbi ízét már most is élvezhetjük, ezért rendszeres vendég a konyhámban a borsócsíra. Az íze majdnem tökéletesen olyan, mint a zöldborsóé. Szoktuk salátákba keverni, tesszük szendvicsekbe és pestot is készítek belőle. Mert pesto mindenből készíthető. :D

 borsocsirapeszto07.JPG

Hozzávalók
100 g borsócsíra
1 gerezd nagy fokhagyma
2 teáskanál fenyőmag
3 evőkanál reszelt parmezán
olívaolaj
nagy szemű tengeri só

Elkészítés
A fokhagymát a tengeri sóval krémesítsd egy mozsárban. Add hozzá a borsóhajtást, és dolgozd addig, amíg teljesen össze nem törik. Ekkor add hozzá a fenyőmagot, a parmezánt és olívaolajjal keverd krémesre.
Kenyérre kenve vagy tésztákhoz kínáld.

borsocsirapeszto05.JPG

süti beállítások módosítása