Huevos rancheros csírákkal
2022. március 14. írta: Városi konyha

Huevos rancheros csírákkal

Zöldségek és tojás tortilla ágyon - ahogy Mexikóban reggeliznek. 

Szeretem a szállodai reggeliket, mert ott több mindent összeválogathatunk a tányérunkra. Egy kis édes, egy kis sós, egy kis tojás, egy kis sonka, egy kis sajt, egy kis croissant. És máris olyan, mint egy brunch.
Legszívesebben itthon is  így kezdeném a napot minden reggel, bár ki tudja, lehet, hogy hamar megunnám. :) Néha viszont kedvem és időm is engedi, hogy kényeztessem magam. Egy-egy szabaddá tett délelőtt kényelmesen elülni és lassan, változatosan megreggelizni... hmm... nincs is annál jobb! Sőt, ilyenkor úgy érezhetem, hogy nyaralok. :D Az egyik kedvenc brunch fogásom a mexikói farmarek tartalmas reggelije. Hát ettől aztán tudtak dolgozni egész nap! és én is lendületet kapok - ma éppen a konyhabútor csere befejezéséhez. Hétvégén az könnyebbik felét letudtuk, kicseréltük az első szekrénysort és egy új fali panelt is feltettünk, ma viszont a neheze jön: a felső szekrények. Még szerencse, hogy csak 3 van belőle, a reggeliből pedig erőt meríthetek hozzá. :)

huevos_rancheros06.JPG

Hozzávalók
∼4 főre∼
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
3 paradicsom
2 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 feketebab konzerv 
4 tojás
só, bors, őrölt koriander
4 tortilla lap és csírák az összeállításhoz (ha te készítenéd, receptet itt találsz hozzá)

Elkészítés
A kétféle hagymát pucold meg, aprítsd fel, olívaolajon párold üvegesre. Közben a paradicsomot és paprikát kockázd fel.  Add a hagymához, fűszerezd sóval, borssal és korianderrel. Főzd kis lángon, fedő alatt 8–10 percig. Ha szükséges, önts alá kevés vizet Utána add hozzá 
a leszűrt babot, forgasd össze, főzd további 5 percet. 
Közben a tojásokból készíts tükörtojást.
A tortila lapokat melegítsd meg. Halmozz rá a zöldséges raguból és a csírákból, majd helyezz rá egy tükörtojást. 
Friss kenyérrel kínáld. 

huevos_rancheros01.JPG

süti beállítások módosítása