Piña colada jam
2022. január 24. írta: Városi konyha

Piña colada jam

A klasszikus koktél üvegbe zárva.

Ezt a jamet még karácsony előtt készítettem, hogy ezzel kívánjak boldog ünnepeket a barátaimnak. Évek óta  valamilyen gasztro ajándékkal lepem meg őket. Tavaly erre a kicsit különlegesebb, alkoholos lekvárra esett a választásom, amiből a maradékot egy kis üvegben megmentettem magunknak. 
Nagyon jól jött múlt héten, mert tökéletesen passzolt a kis scone-okhoz, amiket a hét közepén sütöttem. Első gondolatom az volt, hogy narancslekvárt bontok hozzá, de legnagyobb meglepetésemre elfogyott. Aminek nem csak azért nem örültem, mert újra kellett tervezni a scone elfogyasztását, hanem azért sem, mert rettentő macerás elkészíteni. Igaz, baromi finom, de ha csak arra gondolok, hogy a narancs héját óvatosan le kell húzni, felkockázni, majd a gyümölcs húsát megtisztítani a fehér résztől és a hártyától.... hát kétszer is meggondolom, hogy mikor állok neki. De szerencsére volt itthon ez a kis maradék piña colada jam, amivel szintén isteni volt a scone. Ráadásul ezt pofon egyszerű elkészíteni: pár hozzávaló és fél óra kell hozzá. :)

jam_2324.jpg

Hozzávalók 
∼9 db 1,3 dl üveghez∼
2 ananász
1 csomag 2:1 jam fix
500 g cukor
2 dl Malibu

Elkészítés
Az ananászokat pucold meg és darabold fel. Kicsit turmixold le botmixerrel, de csak annyira, hogy pici levet eresszen. Add hozzá a cukrot és a jam fixet, forrald fel. Forrástól számítva kis lángon főzd 8-10 percig. Add hozzá a Malibut, főzd további 5 percig.
Forrón töltsd az üvegekbe, zárd le. 
Kalácshoz, croissanthoz, édes bucikhoz reggelire kínáld. Felbontás  után az üveget tartsd hűtőben, néhány héten belül fogyaszd el.

jam_2264.jpg

süti beállítások módosítása