Chili con carne
Chili con carne

A világ legegyszerűbb chilis babja. 12-13 évesen kezdtem el főzni és azóta hatalmas fejlődésen mentem keresztül. Megtanultam, hogy a leves hozzávalói zöldségek, csontos hús, fűszerek, nem pedig leveskocka, az igazi olasz ragu (ami például a lasagneba is kerül) hagyma-zeller-répa alapon készül…

Bodza lekvár
Bodza lekvár

Nem csak a virágából, a bogyóiból is készíthető lekvár! Tudtad, hogy a bodza bogyóit is fel lehet használni? Nekem erről gyerekkori emlékeim vannak. Akkoriban minden évben kétszer indultunk bodzát szedni. Tavasszal a virágokból készítettünk szörpöt, ősszel pedig a fekete bogyókból lekvárt. Ez…

Lekváros boller
Lekváros boller

Zsömle norvég módra lekvárral töltve. Még a korábbi munkahelyemnek köszönhetően jártam Norvégiában. Az ott töltött egy hét alatt azonban egyszer sem találkoztam a bollerrel. Igaz, úgy mentem ki, hogy egy hétig csak halat és tengeri herkentyűket fogok enni, ezért a pékárukra nem fordítottam nagy…

Cukkinis tonhalas fusilli
Cukkinis tonhalas fusilli

Friss tészta, roppanós zöldséggel és a krémes tonhallal.  Rettentő régen készítettem fusillit, pedig ez is az egyik első tésztaforma volt, amit megtanultam. Az olaszok nagyon leleményesek, mindenféle otthon előforduló vékony rudat használnak a készítéséhez. Ezt a leleményességet követve, én a…

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Femina

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (24) desszert (142) farsang (9) fűszer (24) gasztro túra (10) hálaadás (7) halak (29) halloween (1) házimenza (48) húsok (121) húsvét (25) ital (55) karácsony (60) kenyér (99) koktélcsütörtök (28) könnyű (129) leves (60) mártonnap (3) négy szuper (22) pastamía (92) reggeli (56) saláta (34) tipp (38) vega (100) vendégváró (23) Címkefelhő
süti beállítások módosítása