Tojássaláta szarvasgombás majonézzel
Tojássaláta szarvasgombás majonézzel

Egy egyszerű saláta is lehet igazán különleges. Több, mint 10 éve ismerkedtem meg a szarvasgombával, azóta rendszeresen van itthon valamilyen szarvasgombás krém, szalámi, olaj. Egy-egy jó vacsihoz, vagy különlegesebb fogáshoz szoktam használni. Az évekkel ezelőtt kapott olívaolajam már fogyóban…

Prosciutto krémes profiterol
Prosciutto krémes profiterol

Profiterol mascarponés krém helyett sós, sonkás töltelékkel. Az olaszok rettentő édesszájúak. Ha ünnepről, egy szentről, családi összejövetelről van szó, az asszonyok és gyerekek reggeltől a konyhában sürögnek-forognak és sütnek. De úgygy tűnik, sós dolgokat nem is készítenek. Ez nem teljesen…

Házi kókuszos szaloncukor
Házi kókuszos szaloncukor

Még nincs késő saját szaloncukrot készíteni Karácsonyra!  Ha lemaradtál a hétvégi szaloncukor workshopról, otthon még készíthetsz saját készítésű szaloncukrot. Mi tegnap családias csapatban, jó hangulatban készítettük a házi szaloncukrot. A lányok elmondása szerint lesz belőle dekoráció a…

Joghurtos cékla
Joghurtos cékla

Ha már unod a krumplisalátát... Tudom, hogy a Karácsony inkább a bejgliről, a zserbóról és a mézeskalácsról szól, de ebédelni és vacsorázni is kell valamit. Nem igaz? Hal, töltött káposzta, kacsa és elmaradhatatlan ilyenkor a krumplisaláta. Nálunk is mindig ez kerül Szenteste, majd a következő…

Sajtos rúd
Sajtos rúd

A sós ropogtatnivaló, amiből sosem lehet eleget sütni. Ez tényleg így van. Anyukám díjnyertes sós sütije, amit már vagy 40 éve minden családi és egyéb sátoros ünnepre megsüt, így Karácsonyra is. Teljesen mindegy, hogy négy, hat, vagy tíz embernek süt dupla, tripla mennyiséget, még sosem fordult…

Csokis-narancsos madeleine
Csokis-narancsos madeleine

Puha francia desszert sok csokival és naranccsal. Erről a kis desszertről mindig az elegancia jut eszembe. Játékos könnyedség, lágy szellő, csintalan mosoly. Finom, nem tolakodó ízek, puhaság. Gyermeki báj. Ez számomra mind benne van ebben a pár falatban. Nem jártam még Párizsban, de ha…

Gorgonzolás cantuccini
Gorgonzolás cantuccini

A klasszikus olasz kávéba mártogatós desszert sós változata. Azt hiszem a cantuccinit már senkinek nem kell bemutatni, mert itthon is elég elterjedt lett az utóbbi években. Amikor én az elsőt készítettem, még magyarázni kellett, hogy "tudjátok, ez egy olasz édes kétszersült, amit Marsala borba…

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Instagramon!

Címkék

bbq (21) befőzés (25) desszert (143) farsang (9) fűszer (23) gasztro túra (10) hálaadás (7) halak (28) halloween (1) házimenza (47) húsok (115) húsvét (28) ital (57) karácsony (63) kenyér (101) koktélcsütörtök (29) könnyű (136) leves (60) mártonnap (5) négy szuper (22) pastamía (99) reggeli (62) saláta (37) tipp (36) vega (101) vendégváró (26) Címkefelhő
süti beállítások módosítása