Spárgás-baconos batyu
2021. június 16. írta: Városi konyha

Spárgás-baconos batyu

Vacsora 20 perc alatt. 

Nagyon szeretem a kész leveles tésztát, mindig van otthon 1 csomag a hűtőmben. Jól jön, ha hirtelen betoppannak vendégek, vagy valami édes/sós nasit ennénk, és akkor is, ha épp túltolom a spárga vásárlást és a hűtőben fonnyadozik még egy csomag. :D Ehhez ebben az esetben hozzájött a "mit együnk ma este?" tanácstalansága is úgy 6 óra közeledtével. Ugye ez az érzés nektek is megvan? Én ilyenkor általában átpakolom a hűtőt alapanyagok után kutatva, és a tanácstalanságból rögtön finom vacsi lesz. Így lett most is, mert megtaláltam a néhány napos, kicsit megfonnyadt spárgát, és leveles tészta barátom, hozzáadtam egy is bacont és 20 perc múlva már ott is gőzölgött a tányérunkban ez a spárgás finomság. 
Vigyázat szuper könnyű recept következik! :) 

spargas_batyu03.JPG

Hozzávalók - 8 darabhoz
1 csomag kész leveles tészta
1 csomag zöld spárga
5 dkg bacon (egy szeletben, vagy a kockázott változat, a szeletek ehhez a recepthez nagyon vékonyak)
só, színes bors

Elkészítés
A spárgát mosd meg, szárítsd le, majd törd le mindegyik aljáról a fás részt. Darabold fel. A bacont, ha egy szeletben van, kockázd fel.
A leveles tésztát tekerd ki, vágd fel 8 egyforma téglalapra. halmozz mindegyik közepére a spárgából és a baconból, enyhén sózd és szórd meg frissen őrölt színes borssal. A tészta széleit kicsit hajtsd rá a tölteékre. Sorakoztasd a batyukat sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 10-12 perc alatt süsd készre. 

süti beállítások módosítása