Sajtos-tejszínes sült csirkemell
2021. április 21. írta: Városi konyha

Sajtos-tejszínes sült csirkemell

Csupa sajt, csupa szaft.  

Már többször futottam neki, hogy erről az ételről olyan fotót készítsek, ami megállja itt a helyét, de mindig kifogott rajtam. Szaftos, nyúlós, nem egy fotogén modell, most mégis úgy gondolom, elég vállalható lett a kép, és megoszthatom végre a receptet. :)
Na nem, mintha annyira bonyolult és szofitszikált lenne, mégis ez az egyik kedvencem, és nem az én blogom lenne, ha nem lenne fent rajta ez a sajtos csirke.
Talán pont az egyszerűsége miatt szeretem annyira. Néhány hozzávaló, nem túl sok idő és egy isteni ebéd kerekedik belőle. Amíg multiban dolgoztam, sokszor megsütöttel este, bedobozoltam és másnap ezt vittem magammal az irodába. A tesóm gyerekei is imádják, mert úszik a tejszínben. Mosogatni sem kell sokat utána. Szóval minden szempontból egy ideális fogás. :)  

sajtos_tejszines_csirke.JPG

Hozzávalók - 4 főnek
1 csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
kb. 10 dkg reszelt sajt
só, bors, olívaolaj

Elkészítés
A csirkemellet szeleteld fel, sózd borsozd. Kevés olívaolajon hirtelen süsd le mindkét oldalon.
A hagymát pucold meg, karikázd fel. A lesütött hússzeleteket fektesd egy magasfalú tűzálló tálba, rendezd el rajta a hagymakarikákat. Öntsd le a tejszínnel, szórd meg a sajttal. 
Az edényt letakarva tedd 180 fokos sütőbe 25-30 percre, majd a takarást levéve további 10-15 perc alatt süsd rá a húsra a sajtot.
Rizzsel, rizi-bizivel tálald.

süti beállítások módosítása