Spenótos rizotto

Krémes spenótos rizotto 25 perc alatt.

Hajlamos vagyok az olasz konyhát eggyé tenni a tésztaételekkel, pedig rengeteg más ételük is van. Egyik ilyen a rizotto, amit hasonlóan a tésztákhoz, első főételként fogyasztanak. Ezt is imádom, akárcsak a tésztákat. Karácsony környékén sütőtökkel készítem legszívesebben, tavasszal pedig spárgával. Így tél végén, amikor már nagyon vágyom a friss ízekre, spenótot adok a rizshez, végül pedig jó sok parmezánnal tálalom. Jól hangzik, nem igaz? :)

spenotos_rizotto.JPG

Rengeteg instant megoldást láttam már, ha rizottoról van szó, pedig az eredeti verziót a "nyers" alapanyagokból sem nehéz elkészíteni. Erről készítettem el új videómat. Elmesélem benne, hogy mik szükségesek hozzá, és hogyan tudtok tökéletes rizottot főzni.

 

Hozzávalók - 2 főnek
150 g arborio rizs
200 g friss vagy fagyasztott spenót
1 vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
5 dl zöldség alaplé
20 g vaj
50 g reszelt parmezán
só, olívaolaj

Elkészítés
A hagymát pucold meg, aprítsd fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, kis lángon párold üvegesre. Vedd fel a hőt a serpenyő alatt, add hozzá a rizst, kicsit pirítsd le. Öntsd bele a fehérbort, hagyd főni 1-2 percig, hogy az alkohol tartalma elillanjon. Ekkor vedd vissza a hőt a serpenyő alatt alacsonyra. 
Amikor a rizs felszívta az összes bort, merőkanalanként kezd hozzáadagolni az alaplevet. Mindig csak 1 merőkanállal adj hozzá, és várd meg, hogy a rizs felszívja az összeset, mielőtt a következő kanállal felöntöd. A második felöntés után sózd. Az utolsó előtti felöntéssel add hozzá a spenótot.
Ha a rizs megpuhult, zárd el a serpenyő alatt a hőt, keverd bele a vajat és a parmezánt. Fedd le, hagyd állni 10 percig.
Parmezánnal megszórva tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Femina

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (139) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (30) házimenza (49) húsok (124) ital (54) karácsony (55) kenyér (99) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (137) leves (60) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (89) pénteki gyors (45) reggeli (53) saláta (35) tipp (41) ünnep (47) vega (108) vendégváró (26) Címkefelhő
süti beállítások módosítása