Pásztorpite

Ahogy én készítettem: krémes csirkés raguval és kétféle burgonyával.

Már annyiszor szemeztem a pásztorpitével Jamie Oliver Otthonos ízek (Comfort food) című szakácskönyvében, hogy a könyv mindenféle jelölés nélkül ott nyílik ki. Többször be is vásároltam hozzá, de az alapanyagokból végül más készült. :) 
Aztán január elején, amikor pihenés és feltöltődés címen nem csináltam mást, csak főzős videókat néztem és a szakácskönyveimet, blogokat bújtam, újra rátaláltam a pásztorpitére. Többféle recept, többféle módon és hozzávalóval elkészítve. Ebből alkottam meg a saját verziómat. Összeírtam a listát, bevásároltam hozzá, és ez esetben semmi sem tántorított el attól, hogy az alapanyagokból ne ezt készítsem el. :D

pasztorpite.JPG

Hozzávalók - 4 főnek
40 dkg csirkemell filé
1 szál póréhagyma
2 szál sárgarépa
100 g zöldborsó
40 dkg édesbrugonya
60 dkg burgonya
kb. 1,5 dl tej
1-2 kanál vaj
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
5 szem borókabogyó
3 szemszegfűbors
olívaolaj, só, bors, szerecsendió
cheddar és néhány levél rozmaring a tetejére

Elkészítés
A kétféle burgonyát pucold meg, kockázd fel, majd külön lábosban, enyhén sós vízben főz őket puhára. Szűrd le, hagyd, hogy a gőz kicsit távozzon. Továbbra is külön dolgozva kevés tejjel nyomd össze őket, fűszerezd mindkettőt sóval és szerecsendióval, végül kevés vajjal keverd krémesre. Felhasználásig tedd félre.
A csirkét tisztítsd meg, kockázd fel. A póréhagymát és a répát karikázd fel. Egy sütőben is használható serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, párold meg a póréhagymát. Amint kicsit összeesik, add hozzá a répát. 8-10 percig párold őket tovább. Add hozzá a csirkét, pirítsd a húst fehéredéséig. Fűszerezd sóval, borssal, borókabogyvóval és szegfűborssal, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a serpenyő tartalmát. Kis lángon 30-40 perc alatt főzd puhára. A tejfölt keverd ki a liszttel, merj hozzá pár kanállal a ragu szaftjából, keverd simára, majd öntsd a serpenyőbe. Add hozzá a zöldborsót is, és főzd további 10 percig. Utolsó lépésként egyengesd el a kétféle burgonyapürét a ragu tetején, szórd meg rozmaring levelekkel, majd tedd 180 fokos sütőbe 30-40 percre. A sütőből kivéve szórd meg cheddarral.
Tányérokba szedve tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Femina

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (139) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (30) házimenza (49) húsok (124) ital (54) karácsony (55) kenyér (99) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (137) leves (60) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (89) pénteki gyors (45) reggeli (53) saláta (35) tipp (41) ünnep (47) vega (108) vendégváró (26) Címkefelhő
süti beállítások módosítása