Rozmaringos-fehérboros grillezett camembert
2021. február 01. írta: Városi konyha

Rozmaringos-fehérboros grillezett camembert

A puccos vacsora.

A Karácsony előtti időszak húzós volt. Tesóm valamelyik gyereke nálunk volt, mert vagy az iskolában volt digitális oktatás, vagy az ovit zárták be a vírus miatt, és persze becsúszott egy-két megfázás is. Ennyi szabadsága se a tesómnak, se a sógoromnak nem volt, így besegítettünk. Amikor kiderült, hogy nálunk lesz valamelyik kisördög, megkérdeztem, hogy mit főzzek, mert kaja szempontjából problémásak - vagyis gyerekek. :D Kéra (7) rendszeresen rávágta, hogy valami puccosat, amiket én szoktam csinálni. Feladta a leckét, mert eleinte gőzöm sem volt, mi a puccos. Hamar kiderült, hogy a puccos kaja neki a tejbegríz, a rántott hús és a kakaós csiga. :) Nekem persze kicsit más fogalmam van már erről: szerintem például ez a camembert. Ahogy a friss baguettet bele lehet tunkolni a megolvadt, lágy sajtba..... Több is, mint puccos. Mennyei.

grillezett_camembert07vk.jpg

Hozzávalók - 2 főnek
1 kerek, fadobozos camembert sajt
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál morzsolt rozmaring
1/2 dl fehérbor
friss ciabatta

Elkészítés
A sajtot csomagold ki, a fadoboz alját béleld ki sütőpapírral úgy, hogy a papír bőven túllógjon a dobozon. Tedd vissza bele a sajtot, a tetejét 6–8 helyen vagdald be.
A fokhagymát pucold meg, vágd szeletekre, dugdosd a mélyedésekbe. Szórd meg a rozmaringgal, majd locsold meg a fehérborral. 180 fokra előmelegített sütőben, grill módozatban – vagy ennek hiányában alsó-felső sütésmódban – süsd meg 10–12 perc alatt.
Kínáld friss ciabattával, zöldségekkel, olívabogyóval, sonkával.

A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is. 
Szárított rozmaring: Fűszerész (reklám)

süti beállítások módosítása