Lassan sült tépett húsos szendvics
Lassan sült tépett húsos szendvics

A tökéletes szendvics: fűszeres, omlós hús, puha hamburger buci és zöldségek. Amikor 8 óra főzés után kivettem a húst a lassúfőzőből -persze alig tudtam, mert olyan puhára főtt, hogy szanaszét esett (bár ez volt a cél)- és elkezdtem összeállítani a szendvicset, rájöttem, hogy mennyire szeretek…

Ricottás-spenótos cannelloni
Ricottás-spenótos cannelloni

Friss töltött tészta krémes paradicsomszószban és besamel mártással.   Hétvégén barátokkal tésztáztam. Via és Mirkó lélekben olaszok, ők is annyira imádják a tésztaételeket, mint én. Múlt szombaton hozzájuk telepítettem át a Gasztro Stúdiómat, hogy Judittal és Zsolttal, valamint a gyerekekkel…

Teljes kiőrlésű császárzsömle
Teljes kiőrlésű császárzsömle

A fejedelmi péksüti. A császárzsömle nálunk az ünnepnapok zsömléje volt. A nagypapám vett olykor-olykor, mert a sima zsömléhez képest csillagászati áron lehetett kapni. Ugyan most is drágább, mint a hagyományos változat, de koránt sincs akkora különbség az árak között, mint 30 éve, a…

Pici alla Puttanesca
Pici alla Puttanesca

Toszkána legjava egy ételben. A toszkán régió legnépszerűbb tésztája paradicsommal és olívabogyóval, amiben benne van a tájra jellemző összes íz. A toszkán konyhára az egyszerűség jellemző, nem bonyolítják túl a fogásaikat. Néhány zöldség, mint például a helyben termett paradicsom, zöldfűszerek,…

Őszi crumble
Őszi crumble

Rengeteg almával és fahéjjal. Imádom az őszt, a hűvös reggeleket, a napközben cirógató napsugarat, a színeket és ízeket. Az első hűvösebb nap alkalmával előkerül a spejz mélyéről a fahéj és minden olyan fűszer, amiben benne van. Mert ez nálam egyértelműen az őszhöz tartozik. Az őszi kedvenceim az…

Sfincione, a pizza Palermóban
Sfincione, a pizza Palermóban

Hagymás, paradicsomos, szardellás. Így készül a pizza Szicília fővárosában.  A pizza nem csak kerek, belül vékony, a szélén vastag. Ez csak a nápolyi pizza, mely leginkább elterjedt a világban. A pizza azonban lehet olajban sütött, vastag és szögletes is. Utóbbi például Palermóban, ahol szinte…

Sós karamelles Tiramisú
Sós karamelles Tiramisú

A tökéletes tiramisú. Ha így készíted, soha többé nem fogsz más receptért nyúlni! Volt egy tuti tiramisú receptem, imádta mindenki, azt hittem maga a tökély. Mindaddig, amíg meg nem ismertem Zita barátnőmet. Ugyanis mutatott egy sokkal jobbat! Ha az volt a tökély, akkor ez a mennyország a tiramisú…

Citromos-rozmaringos csirkecombok
Citromos-rozmaringos csirkecombok

Omlósra és szaftosra sülve sütőzacskóban. A konyhai ketyeréimről már többször meséltem nektek, de erre nagyon egyszerű megoldásról a sütőzacskóról még nem. Pedig nagyon szeretem és sokszor használom, főként, amikor szárnyast sütök.Lehet, hogy ez amolyan megúszós, vagy lusta háziasszony módszer, de…

Oreganós-körtés galette
Oreganós-körtés galette

Oreganóval adj egy kis olaszos beütést ennek a francia sütinek! A nyár végén teljesen elhatalmasodott rajtam a galette mánia. Mindenből azt sütöttem, heti kétszer. :D Mivel hoztam egy csomó almát és körtét Balcsiról, nem volt nehéz, az alapanyag halmokban állt itthon, de azért, hogy ne legyen…

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Femina

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (140) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (29) házimenza (49) húsok (119) ital (54) karácsony (42) kenyér (94) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (133) leves (59) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (86) pénteki gyors (45) reggeli (53) saláta (35) tipp (41) ünnep (44) vega (102) vendégváró (23) Címkefelhő