Shakshuka
Shakshuka

Fűszeres, zöldségragu Izraelből. Izraeli lecsónak is nevezik, de szerintem ez legalább annyira rossz elnevezés, mint a mi lecsónkat magyar ratatouille-nak hívni. Szóval, a shakshuka, az shakshuka: jó sok zöldséggel, fűszerrel és tojással készül. Ha otthon támad kedvem bruncholni, vagyis egyben…

Egyiptomi spenótos lencse leves
Egyiptomi spenótos lencse leves

Egytálételnek is fogyasztható, olyan sűrű ez a leves. Amikor pakolgattam otthon a konyhát és szortíroztam, mit kell magammal hoznom Balatonra, kezembe akadt a baharat fűszerkeverék. Ami rögtön eszembe juttatta, mennyire rég használtam, pedig mennyire szeretem. Főként lencselevest szoktam fűszerezni…

Csokis-mogyorós tekercs
Csokis-mogyorós tekercs

A svéd fahéjas tekercs és a krémes töltelékű kakaós csiga keveréke egy kis mogyoróval megbolondítva. Emlékeztek még, hogy pár hete már megosztottam veletek a mogyoróliszttel készített Répatorta receptem? Ígértem, hogy lesz folytatás, hiszen a Grapoilától kapott liszt nagy kedvenc lett. Most egy…

Babsaláta tortilla ágyon
Babsaláta tortilla ágyon

Vega tortilla a húsmentes napokra. Anyukám már legalább egy éve hozott nekem egy receptet, és szerette volna, ha megcsinálom. Babsaláta, mindenféle babból. Eddig akárhányszor vásároltam be hozzá, valamit -vagy a csicseriborsót, vagy a vörösbabot- másra használtam. De most végre mindent beszereztem…

Görögös fasírt
Görögös fasírt

Grillen és serpenyőben is készítheted.  Ha Balatonra jövök, mindig rámtör a salátázhatnék. Nem tudom, hogy a zöld környezet, a friss levegő, vagy esetleg az ici-pici konyha teszi, de itt sosem vágyom “nehéz” köretekre, csak valami frissre és ropogósra. Ilyenkor a ciprusi nyaralás jut eszembe, ahol…

Mascarponés spárga rizotto
Mascarponés spárga rizotto

Spárga szezonban kihagyhatatlan étel a vele készült rizotto.  A rizotto készítés türelem játék, de megéri! Nem vagyok az a kifejezetten türelmes ember, olyan kajákat nem is szoktam főzni, amik mellett ott kell állni hosszú ideig: folyamatosan kevergetni kell, vagy épp figyelni, hogy le ne égjen.…

Sárgarépa krémleves házi sajtos krutonnal
Sárgarépa krémleves házi sajtos krutonnal

Hűvösebb tavaszi/nyári napokon kellemesen melengető leves. Én egyértelműen leveses vagyok. Az, aki két, három tányérral is tud enni a gőzölgő, tűzforró levesekből. Mert a leves csakis tűzforrón jó, még nyáron is, akár a legnagyobb melegben. Ha tavasszal hűvösebbre fordul az idő, ahogy most a…

Mascarponés túrótorta
Mascarponés túrótorta

Vékony, puha piskóta, tetején jó sok, krémes túró.  Eredetileg túró rudi tortát szerettem volna sütni. El is kezdtem keresgetni recepteket, de mindegyikben ott villogott a zselatin a hozzávalók között. Én pedig ki nem állhatom a zselatint. Ha nem tudom, hogy van egy sütiben, ugyan megeszem - bár…

Olívás kenyér
Olívás kenyér

Dobd fel a kenyeret egy nagy marék olívabogyóval!  Pár hete egyik nap én vigyáztam a tesóm gyerekeire. Már a munkahelyéről felhívott, hogy úgy enne olajbogyós kenyeret. Értsd süssek neki olajbogyós kenyeret. :D Amikor hazajött, akkor is csak ezt hajtogatta. És, hát, mivel én is szeretem az…

Ravioli medvehagyma pestós sajtkrémmel
Ravioli medvehagyma pestós sajtkrémmel

Pestóval tölteni is lehet a tésztát, nem csak megforgatni benne. Medvehagyma szezonban mindig készítek néhány adag medvehagyma pestót, amit főként tésztákhoz szoktam felhasználni. Tagliatellével, vagy pennével összeforgatva sem rossz, de egy kis sajtkrémmel tökéletes ravioli töltelék. Mivel a krém…

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (22) desszert (132) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (28) házimenza (49) húsok (115) ital (52) karácsony (42) kenyér (87) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (130) leves (55) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (73) pénteki gyors (46) reggeli (53) saláta (33) tipp (40) ünnep (44) vega (100) vendégváró (23) Címkefelhő