Lazac olasz módra
Lazac olasz módra

A krémes paradicsomos és bazsalikomos mártás is jól áll a lazacnak. Kimaradtam a karácsonyi lazac vacsorából, ezért most pótoltam be azt. A szokásos citrusos ízek helyett - talán mert ebben az időben semmi másra nem tudok gondolni, csak a tavaszias időjárású Amalfi-partra - azonban egy merőben más…

Házi salsa
Házi salsa

Mártogatós, szendvicskrém, saláta, köret. A házi salsa sokféle módon felhasználható.  A salsa szószt általában tortilla chips mellé kínálják, de sokkal izgalmasabb ez a paradicsom alapú mártás, mint gondolnád. Elkészíteni nagyon egyszerű, felhasználni viszont sok mindenhez lehet. Kínálhatod…

Citromos ricottás caramelle zsályás vajban
Citromos ricottás caramelle zsályás vajban

Szaloncukor alakú töltött tészta. A caramelle a ravioli egyik fajtája, nevét cukorka formájáról kapta. A Párma környékére jellemző tészta egy tipikus, otthon készített tészta. Pármáról valószínű mindenkinek a sonka jut eszébe, de ez a tészta mégsem azzal készül. Hús helyett általában ricottával,…

Waffle szerelem
Waffle szerelem

Puha, vagy ropogós, édes, vagy sós, reggeli, vagy vacsora. Ez mind lehet a waffle.   Az megvan, amikor a Shrek utolsó részében Szamár csillapíthatatlan waffle imádatának köszönhetően beleesik egy fatörzsnek álcázott gödörbe? Akárhányszor megnéztem ezt a részt, mindig azonnal waffle-t kell sütnöm.…

A tökéletes hagymaleves
A tökéletes hagymaleves

Titka a lassú főzés és a türelem.  A hagymaleves akkor lesz tökéletes, ha a felkarikázott hagymát a vajon lassan pároljuk meg. Majd csak ezt követően adjuk hozzá a folyadékot és a fűszereket. Bevallom, nekem ez sokszor egy olyan türelemjáték, ami bizony kifog rajtam. Most azonban egy lassúfőző van…

Pulykás szendvics lilahagyma lekvárral
Pulykás szendvics lilahagyma lekvárral

Maradék pulykasült új köntösben. A hétvégi sült pulykából maradt néhány szelet, azonban a vele sütött gyümölcsök, és a szaftja elfogyott. Mivel a pulykának így nincs nagyon íze és száraz is lenne, új életre keltettem. Némi fűszer és egyszerű hozzávaló kell, hogy maradékból újra valami finomságot…

Korianderes édesburgonya krémleves
Korianderes édesburgonya krémleves

Sült édesburgonya és jó sok koriander az én levesem titka.   Hetek óta krémlevest eszek krémlevessel, de ígérem, nem fogom az összeset megosztani veletek. Viszont a jelenlegi kedvencemet muszáj megmutatnom. :DKorianderes édesburgonya levest először a Good Karma Kitchen étteremben ettem tavaly…

Sajtos croissant
Sajtos croissant

A tökéletes reggel croissanttal kezdődik.   Házi leveles tésztát régóta készítek, most viszont kipróbáltam azt a módszert, ahogy hosszú ideje a kenyereket sütöm. Vagyis külön összekeverem a nedves és a száraz hozzávalókat, majd a nedveset adva a szárazhoz kezdem összedolgozni a tésztát. A módszer…

Almás-áfonyás gombakrém leves brie sajttal
Almás-áfonyás gombakrém leves brie sajttal

Néhány maradékból is lehet különleges ízvilágú ételt készíteni.   2019 utolsó 3 hete elég fájdalmas volt. Kezdődött egy begyulladt bölcsességfoggal, aminek a gyógyszeres kezelés nem használt, így fogműtét lett a vége. Azóta krémes-pépes étrendre vagyok ítélve. Se karácsonyi pulyka, se bejgli, se…

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon!

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

Keress Instagramon

Címkék

bbq (18) befőzés (20) desszert (119) fűszer (23) gasztro túra (10) halak (27) húsok (109) ital (50) karácsony (42) kenyér (78) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (122) leves (50) négy szuper (23) nektek (48) pastamía (61) pénteki gyors (46) reggeli (49) saláta (32) tipp (40) ünnep (38) vega (93) vendégváró (21) Címkefelhő