Gorgonzolás ravioli mogyoró pestóval

Őszi ízek tésztába csomagolva. 

Ha megkérdezi tőlem valaki, melyik a kedvenc tésztám, általában azt említem, amit legutoljára készítettem, utána pedig belekezdtek egy hosszabb stand-upba arról, hogy minden tésztát szeretek. Főként ősszel előszeretettel emlegetem a töltött tésztákat, mert tartalmasabbak és laktatóbbak, így hűvösebb időben ezek jobban esnek, mint a könnyű paradicsomos, zöldséges metéltek.  

gorgonzolas_ravioli.JPG

Az első bejegyzéseim egyike is a ravioliról szólt, hiszen ősszel indítottam a blogot. Idén is elérkezett a hűvösebb idő, nekiállhatunk töltött tésztákat készíteni. A most indított Youtube csatornám első videói közül sem hiányozhat a ravioli, aminek a készítését amúgy is egyszerűbb megmutatni, mint leírni. :D
A videó már elérhető, az írásos receptet pedig megtaláljátok, ha lejjebb görgettek. 

 

Ha kedvet kaptál velem tésztázni, várlak Tésztaműhely eseményeimen a Városi Konyha Gasztro Élménystúdióban (1094 Budapest, Ferenc krt. 40.).

A következő időpontok:
2020. november 7. 10:00 - 13:00 és 17:00 - 20:00 A töltött tészták világa
2020. november 8. 10:00 - 12:30 és 16:00 - 18:30 A gnocchi változatos világa
2020. december 5. 10:00 - 13:00 és 17:00 - 20:00 A töltött tészták világa
2020. december 13. 10:00 - 12:30 és 16:00 - 18:30 A gnocchi változatos világa

További információ itt.
Jelentkezés: varosikonyha.blog@gmail.com

 

Hozzávalók a tésztához - 2 főnek
185 g Első Pesti Malom durum tésztaliszt
2 L-es tojás
100 g gorgonzola
125 g ricotta

Hozzávalók a mogyoró pestóhoz
70 g mogyoró
csapott evőkanál kenyérmorzsa
1 kisebb gerezd fokhagyma
25 g reszelt parmezán
1 csipet nagyszemű tengeri só
csapott teáskanál majoranna
olívaolaj

Elkészítés
Mérd ki a lisztet, borítsd ki egy deszkára, csinálj a közepébe egy nagy krátert. Üsd bele a tojásokat, dolgozd össze egy villával, majd apránként adagold hozzá a lisztet. Ha a liszt felvette az összes folyadékot, de a tészta még ragacsos, adj hozzá néhány evőkanál lisztet - vagy amennyi szükséges ahhoz, hogy egy ruganyos tésztát gyúrj. A tészta akkor jó, ha felülete teljesen sima, az összes repedés és ránc eltűnik róla.
A tésztát oszd 3 részre, amit épp nem használsz tekerd folpakkba, vagy nedves konyharuhába, hogy ne száradjon ki. A tésztát géppel, vagy sodrófával nyújtsd ki legalább 10 centi szélesre, a felére halmozz keveset a töltelékből, majd az üres tésztát hajtsd rá. A töltelék körül nyomkodd ki a levegőt, jól tapaszd össze a tésztát. Derelyevágóval vágd  körül a raviolikat. Liszttel megszórt deszkára rendezd őket kifőzésig.
A mogyorót forrázd le, pár perc után szűrd le, a barna héjakat minél jobban dörzsöld le. A pestó többi hozzávalóival, az olívaolajat kivéve tedd aprítóba és dolgozd össze. Fokozatosan csurgasd hozzá az olívaolajat, amíg krémes, de sűrű állaga nem lesz. 
A raviolikat lobogó, sós főzd ki - ha feljöttek a víz tetejére, elkészültek.
Közben a pestót kanalazd serpenyőbe, adj hozzá kevés tésztafőző vizet, melegítsd össze. A kifőtt raviolikat szűrőkanállal szedd a pestóra, forgasd össze.
Parmezánnal megszórva tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Femina

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (141) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (29) házimenza (49) húsok (121) ital (54) karácsony (44) kenyér (95) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (133) leves (59) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (86) pénteki gyors (45) reggeli (53) saláta (35) tipp (41) ünnep (45) vega (104) vendégváró (24) Címkefelhő
süti beállítások módosítása