Rozé kacsa sous vide

A sütés leg, leg, leg, leg, legje a sous vide.

A sous vide technikával 2016-ban Segal Viktor ismertetett meg. Akkoriban sokat dolgoztunk együtt céges rendezvényeken, sajtótájékoztatókon. A rendezvények menedzsereként a hinterlandban mindig várt egy-két finom falat Viktor főztjéből. :D Így kóstoltam azt a rozé kacsamellet is, amit Viktor sous vide gépben készített elő. 
Azóta vágyom én is egy sous vide gépre, mert a meleg vízben való lassú főzésnek köszönhetően elképesztően finom lesz az étel.
Ősz elején a Kifőztük Magazin és a Russell Hobbs Magyarország jóvoltából végre boldog felhasználója lettem egy csodamasinának, mely nem csak szuvidálni tud, hanem a lassúfőző és maghőmérős hússütő is egyben. Az egyébként korábba is jól elkészített rozé kacsámat (amiket a barátaim tényleg csodájára jártak, és akinek átadtam a receptem, hálálkodott érte) a tökélyre fejlesztettem. :D Azóta minden nap ilyet ennék, persze nem teszem, de sokat használom a kis gépet. (reklám)

 sous_vid_kacsa08.JPG

Hozzávalók -  4 főnek
1 egész kacsamellfilé (kb. 60 dkg)
4 szelet mandarin

rózsabors

Elkészítés
A kacsamellet középen vágd ketté, a bőrét átlósan, keresztben irdald be. A húst dörzsöld be sóval és összetört rózsaborssal. 2–2 szelet mandarin kíséretében helyezd 1–1 vákuumtasakba őket, a tasakokat zárd le, tedd a sous vid gép edényébe. A leírás szerint öntsd fel vízzel, a gépet zárd be. csatlakoztasd a hőmérőt. A húst 56 fokon 2,5–3 órát főzd. Az idő lejártával óvatosan vedd ki a gépből, bontsd ki a csomagolásból. 
A melleket bőrükkel lefelé tedd felforrósított serpenyőbe, 5–6 percig pirítsd, majd fordítsd meg és a másik oldalát is süsd meg. Félretéve 10–15 percet pihentesd, majd ferdén vágd vékony szeletekre vágjuk.
Zöldségkörettel kínáld, de készíthetsz belőle szendvicset, salátát is.

A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Femina

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (139) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (30) házimenza (49) húsok (122) ital (54) karácsony (55) kenyér (97) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (134) leves (60) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (86) pénteki gyors (45) reggeli (53) saláta (35) tipp (41) ünnep (47) vega (107) vendégváró (26) Címkefelhő
süti beállítások módosítása