Fettuccine brokkolival és pancettával

Gyors és egyszerű tészta, amit friss és ropogós. 

A brokkolit nagyon sokáig csak leves formában ettem meg. Sűrű, tejszínes, vagy kókusztejes krémlevest készítettem belőle, majd pirított dióval, mogyoróval, vagy mandulával tálaltam. Nem tudom, hol volt a fordulópont, de ma már köretnek és tésztákhoz is sokszor készítem. Az egyik nagy kedvencem amúgy a Jamie Olivertől ellesett brokkolis krumplipüré, de ez a tészta sem megvetendő ám. :D Pancettával és pirított mogyoróval igazi őszi fogás. 
A tésztát most egy picit szélesebbre vágtam, mint szoktam, így készült a fettuccine, ami a Roman és Toszkán régiók egyik közkedvelt formája. Nagyjából megegyezik az általam nagyon sokszor készített tagliatellével (szélesmetélt)
-ami Bologna környékén elterjedt- talán egy leheletnyit szélesebb csak.

fettucine_brokkolival07.JPG

Ha érdekel a tésztakészítés, várlak Tésztaműhely eseményeimen a Városi Konyha Gasztro Élménystúdióban (1094 Budapest, Ferenc krt. 40.).

A következő időpontok:
2020. november 7. 10:00 - 13:00 és 17:00 - 20:00 A töltött tészták világa
2020. november 8. 10:00 - 12:30 és 16:00 - 18:30 A gnocchi változatos világa
2020. december 5. 10:00 - 13:00 és 17:00 - 20:00 A töltött tészták világa
2020. december 13. 10:00 - 12:30 és 16:00 - 18:30 A gnocchi változatos világa

További információ itt.
Jelentkezés: varosikonyha.blog@gmail.com

Hozzávalók - 4 főnek
35 dkg Első Pesti Malom durum tésztaliszt
4 M-es tojás
1 brokkoli
10 dkg pancetta
1 marék mogyoró
só, olívaolaj

Elkészítés
Mérd ki a lisztet, borítsd ki egy deszkára, csinálj a közepébe egy nagy krátert. Üsd bele a tojásokat, dolgozd össze egy villával, majd apránként adagold hozzá a lisztet. Ha a liszt felvette az összes folyadékot, de a tészta még ragacsos, adj hozzá néhány evőkanál lisztet - vagy amennyi szükséges ahhoz, hogy egy ruganyos tésztát gyúrj. A tészta akkor jó, ha felülete teljesen sima, az összes repedés és ránc eltűnik róla.
A tésztát oszd 4 részre, amit épp nem használsz tekerd folpakkba, vagy nedves konyharuhába, hogy ne száradjon ki. A tésztát géppel, vagy sodrófával nyújtsd ki. A csíkokat belisztezve hajtogasd össze, majd ujjnyi széles szeletekre vágd fel. A csíkokat nyisd szét, rázd le a felesleges lisztet, terítsd szét a deszkán, pihentesd ott felhasználásig.
A mogyorót pirítsd meg, mozsárban törd darabosra.
A brokkolit szedd rózsáira, sós vízben 8-10 percig blansírozd. Szedd ki, csepegtesd le.
A pancettát kockázd fel, kevés olajon süsd ropogósra. Add hozzá a brokkolit, főzd pár percig. Közben sós, lobogó vízben főzd ki a tésztát. Szűrőkanállal szedd a brokkolira, adj hozzá néhány evőkanál főzővizet is, forgasd össze. 
Tányérokba szedve, a mogyoróval megszórva tálald.

A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Femina

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (139) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (29) házimenza (49) húsok (118) ital (54) karácsony (42) kenyér (94) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (133) leves (59) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (85) pénteki gyors (45) reggeli (53) saláta (35) tipp (41) ünnep (44) vega (102) vendégváró (23) Címkefelhő