Provence-i csirke sült zöldségekkel

A csirke levendulás fűszerrel, a zöldségek levendulás sóval sülnek egy tepsiben.  

Minden receptemet kezdhetném úgy, hogy imádom, odáig vagyok, vagy megveszek érte. Ez különösen igaz a leheletnyi levendulával megspékelt provence fűszerkeverékkel sült csirkére. Mert hát lehet nem szeretni a levendulát? Főleg úgy, hogy az ember lányának a magyar Provence-nak nevezett Káli-medencében van birtoka? :)
Egy szó, mint száz, imádom a levendulát, így jöhet minden formában. Húsok és zöldségek fűszereként is.

provence_csirke01.JPG

Hozzávalók - 2 főnek
4 db csirke felsőcomb
3 szál sárgarépa
1 fej lilahagyma
1 cékla
3-4 szem burgonya
4-5 gerezd fokhagyma
2 alma
2 teáskanál provence fűszerkeverék
só, bors, levendulás só, olívaolaj

Elkészítés
A zöldségeket pucold meg, darabold fel. Tedd egy magas falú tepsibe, locsold meg olívaolajjal, szórd meg jól levendulás sóval, keverd össze.
A csirkét mosd meg, töröld szárazra. Mindkét oldalát dörzsöld be sóval, borssal és a provence fűszerkeverékkel. A combokat fektesd a zöldségekre.
A tepsit letakarva tedd 160 fokos sütőbe, így süsd 30-40 percig, majd vedd le a borítást és süsd további 30 percig, míg a húsok bőre szépen megpirul.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Femina

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (139) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (30) házimenza (49) húsok (122) ital (54) karácsony (55) kenyér (97) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (134) leves (60) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (86) pénteki gyors (45) reggeli (53) saláta (35) tipp (41) ünnep (47) vega (107) vendégváró (26) Címkefelhő
süti beállítások módosítása