Lassan sült tépett húsos szendvics
2020. szeptember 28. írta: Városi konyha

Lassan sült tépett húsos szendvics

A tökéletes szendvics: fűszeres, omlós hús, puha hamburger buci és zöldségek.

Amikor 8 óra főzés után kivettem a húst a lassúfőzőből -persze alig tudtam, mert olyan puhára főtt, hogy szanaszét esett (bár ez volt a cél)- és elkezdtem összeállítani a szendvicset, rájöttem, hogy mennyire szeretek enni. Jókat. Olyan ételeket, amiket nem csak jól készítettek el, hanem szívvel-lélekkel, azt várva, hogy ha azt elfogyasztják, az örömet fok okozni. Már, amikor a húst pácoltam, arra gondoltam, mennyire jó lesz majd a szendvicsbe pakolni a sok zöldséggel és a lilahagymalekvárral, és mennyire jó lesz beleharapni, élvezni a puha zsömlét, a fűszeres, omlós húst, a ropogós jégsalátát és az édes-savanyú hagymát. Jajj, megint úgy betolnék egyet...
Viszont az valaki elmondhatná nekem, hogy lehet ezt a szendvicset úgy enni, hogy utána ne kelljen zuhanyozni, ruhát mosni és nagytakarítani. :D De tényleg. :) Itt a recept, készítsétek el, és kísérletezzetek az étkezéssel, majd osszátok meg velem :)

tepett_husos_szendvics01.JPG

Hozzávalók a lassan sült húshoz
40 dkg sertés comb
bbq szósz
1 evőkanál zsír
só, bors, víz

Hozzávalók a szendvicshez
4 db hamburger buci (recept itt) 
mustár/szendvics szósz/bbq szósz
jégsaláta
lilahagymalekvár (recept itt)
paradicsom

Elkészítés
A húst tisztítsd meg, ha szükséges, majd dörzsöld be sóval és borssal. Egy serpenyőben kevés olajon hirtelen süsd le minden oldalát. Picid hagyd hűlni.
A hús minden oldalát kend meg mustárral, majd a bbq szósszal, helyezd sütőedénybe (én a lassúfőző edényébe tettem) és locsold meg a worchester szósszal. Add hozzá a zsírt, nagyon kevés vizet és fedd le az edényt. Sütőben 150 fokon 5-6 órát süsd, lassúfőzőben 8-10 órát az edény kisebb fokozatán.
Ha elkészült a hús, két villa segítségével szedd szálaira. A hamburger bucikat vágd félbe, ha szeredet, pirítsd meg. A bucik alját locsold meg a hús szaftjával, kend meg mustárral, szendvics, vagy bbq szósszal, pakold rá a jégsalátát, a húst, a lilahagymalekvárt és a paradicsomot. A tetejére jöhet még egy adag szósz, majd a szafttal meglocsolt buci tető.

süti beállítások módosítása