Lassan sült tépett húsos szendvics

A tökéletes szendvics: fűszeres, omlós hús, puha hamburger buci és zöldségek.

Amikor 8 óra főzés után kivettem a húst a lassúfőzőből -persze alig tudtam, mert olyan puhára főtt, hogy szanaszét esett (bár ez volt a cél)- és elkezdtem összeállítani a szendvicset, rájöttem, hogy mennyire szeretek enni. Jókat. Olyan ételeket, amiket nem csak jól készítettek el, hanem szívvel-lélekkel, azt várva, hogy ha azt elfogyasztják, az örömet fok okozni. Már, amikor a húst pácoltam, arra gondoltam, mennyire jó lesz majd a szendvicsbe pakolni a sok zöldséggel és a lilahagymalekvárral, és mennyire jó lesz beleharapni, élvezni a puha zsömlét, a fűszeres, omlós húst, a ropogós jégsalátát és az édes-savanyú hagymát. Jajj, megint úgy betolnék egyet...
Viszont az valaki elmondhatná nekem, hogy lehet ezt a szendvicset úgy enni, hogy utána ne kelljen zuhanyozni, ruhát mosni és nagytakarítani. :D De tényleg. :) Itt a recept, készítsétek el, és kísérletezzetek az étkezéssel, majd osszátok meg velem :)

tepett_husos_szendvics01.JPG

Hozzávalók a lassan sült húshoz
40 dkg sertés comb
bbq szósz
1 evőkanál zsír
só, bors, víz

Hozzávalók a szendvicshez
4 db hamburger buci (recept itt) 
mustár/szendvics szósz/bbq szósz
jégsaláta
lilahagymalekvár (recept itt)
paradicsom

Elkészítés
A húst tisztítsd meg, ha szükséges, majd dörzsöld be sóval és borssal. Egy serpenyőben kevés olajon hirtelen süsd le minden oldalát. Picid hagyd hűlni.
A hús minden oldalát kend meg mustárral, majd a bbq szósszal, helyezd sütőedénybe (én a lassúfőző edényébe tettem) és locsold meg a worchester szósszal. Add hozzá a zsírt, nagyon kevés vizet és fedd le az edényt. Sütőben 150 fokon 5-6 órát süsd, lassúfőzőben 8-10 órát az edény kisebb fokozatán.
Ha elkészült a hús, két villa segítségével szedd szálaira. A hamburger bucikat vágd félbe, ha szeredet, pirítsd meg. A bucik alját locsold meg a hús szaftjával, kend meg mustárral, szendvics, vagy bbq szósszal, pakold rá a jégsalátát, a húst, a lilahagymalekvárt és a paradicsomot. A tetejére jöhet még egy adag szósz, majd a szafttal meglocsolt buci tető.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Femina

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (139) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (30) házimenza (49) húsok (122) ital (54) karácsony (55) kenyér (97) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (134) leves (60) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (86) pénteki gyors (45) reggeli (53) saláta (35) tipp (41) ünnep (47) vega (107) vendégváró (26) Címkefelhő
süti beállítások módosítása