Őszi crumble

Rengeteg almával és fahéjjal.

Imádom az őszt, a hűvös reggeleket, a napközben cirógató napsugarat, a színeket és ízeket. Az első hűvösebb nap alkalmával előkerül a spejz mélyéről a fahéj és minden olyan fűszer, amiben benne van. Mert ez nálam egyértelműen az őszhöz tartozik. Az őszi kedvenceim az alma, a körte, a sütőtök mind elképzelhetetlenek fahéj nélkül De a kávé, kakaó is jobban esik ilyenkor, ha kerül bele egy csipettel belőle. És természetesen sütéshez is sokat használom. Az az illat, ami ilyenkor belengi a lakást....Rágondolva is kellemes, melengető érzés kap el. Hát szia ősz, amit én így szeretek. :)

oszi_crumble.JPG

Hozzávalók - 26 centis kerek piteformához
8-10 db nagy alma
5-6 cukor
1 csapott evőkanál fahéj
2 evőkanál morzsa
100 g vaj
150 g liszt
50 g porcukor

Elkészítés
Az almákat pucold meg, reszeld le. Keverd össze a cukorral, a fahéjjal és a morzsával. Egyengesd el egy piteforma alján.
A lisztet keverd össze a porcukorral, morzsold el benne a vajat. Ezzel a morzsás keverékkel borítsd be az almát. A tetejét még megszórhatod néhány teáskanál fahéjas cukorral, de ez opcionális. :)
160 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd aranyabarnára. 

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Femina

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (139) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (29) házimenza (49) húsok (116) ital (53) karácsony (42) kenyér (92) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (132) leves (59) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (81) pénteki gyors (45) reggeli (53) saláta (35) tipp (41) ünnep (44) vega (102) vendégváró (23) Címkefelhő