Citromos-rozmaringos csirkecombok
2020. szeptember 08. írta: Városi konyha

Citromos-rozmaringos csirkecombok

Omlósra és szaftosra sülve sütőzacskóban.

A konyhai ketyeréimről már többször meséltem nektek, de erre nagyon egyszerű megoldásról a sütőzacskóról még nem. Pedig nagyon szeretem és sokszor használom, főként, amikor szárnyast sütök.
Lehet, hogy ez amolyan megúszós, vagy lusta háziasszony módszer, de nagyon jó megoldás arra, hogy a hús sütés közben ne száradjon ki, ne süljön teljesen össze ki. Persze hajlamos vagyok megfeledkezni a fiók milyen lapuló sütőzacskóról, így ritkán kerül elő, de most áttettem olyan helyre, ahol szem előtt van, hogy így nyár végén, ősszel isteni csirkecombokat süssek benne gyümölcsökkel, fűszerekkel. 

citromos_rozmaringos_csirke.JPG

Hozzávalók - 2 főnek
2 csirkecomb
4 szelet citrom
1 teáskanál morzsolt, vagy 2 ág friss rozmaring
só, bors, olívaolaj

Elkészítés
A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal minden oldalukon, majd helyezd őket a sütőzacskóba. Szórd meg a rozmaringgal, helyezd el mellettük a citromszeleteket és locsold meg olívaolajjal. A sütőzacskót zárd be, szurkáld meg pár helyen, 160 fokon 40-45 percig süsd.
Ezután a zacskót óvatosan vágd körbe a combok körül, tedd vissza 10-15 percre, hogy a hús bőre ropogósra süljön.
Rizzsel, vagy krumplival tálald.

süti beállítások módosítása