Citromos-rozmaringos csirkecombok

Omlósra és szaftosra sülve sütőzacskóban.

A konyhai ketyeréimről már többször meséltem nektek, de erre nagyon egyszerű megoldásról a sütőzacskóról még nem. Pedig nagyon szeretem és sokszor használom, főként, amikor szárnyast sütök.
Lehet, hogy ez amolyan megúszós, vagy lusta háziasszony módszer, de nagyon jó megoldás arra, hogy a hús sütés közben ne száradjon ki, ne süljön teljesen össze ki. Persze hajlamos vagyok megfeledkezni a fiók milyen lapuló sütőzacskóról, így ritkán kerül elő, de most áttettem olyan helyre, ahol szem előtt van, hogy így nyár végén, ősszel isteni csirkecombokat süssek benne gyümölcsökkel, fűszerekkel. 

citromos_rozmaringos_csirke.JPG

Hozzávalók - 2 főnek
2 csirkecomb
4 szelet citrom
1 teáskanál morzsolt, vagy 2 ág friss rozmaring
só, bors, olívaolaj

Elkészítés
A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal minden oldalukon, majd helyezd őket a sütőzacskóba. Szórd meg a rozmaringgal, helyezd el mellettük a citromszeleteket és locsold meg olívaolajjal. A sütőzacskót zárd be, szurkáld meg pár helyen, 160 fokon 40-45 percig süsd.
Ezután a zacskót óvatosan vágd körbe a combok körül, tedd vissza 10-15 percre, hogy a hús bőre ropogósra süljön.
Rizzsel, vagy krumplival tálald.

Városi konyha

Gasztronómiai utazás a konyhában. Receptek, konyhai tippek, trükkök, hogy élmény legyen a főzés - akár minden nap.

Kövess Facebookon

Femina

Oldalam a femina_cikk_logo.jpg

együttműködő partnere.

 

 

A házi durumtésztából készült ételek támogatója:

epm_logo_rgb_124_37_41.png 

és Instagramon is!

Címkék

bbq (19) befőzés (22) desszert (139) fűszer (24) gasztro túra (10) halak (30) házimenza (49) húsok (122) ital (54) karácsony (55) kenyér (97) ki vagyok (1) koktélcsütörtök (28) könnyű (134) leves (60) négy szuper (23) nektek (49) pastamía (86) pénteki gyors (45) reggeli (53) saláta (35) tipp (41) ünnep (47) vega (107) vendégváró (26) Címkefelhő
süti beállítások módosítása