Tárkonyos őszibarack leves fetával
2020. augusztus 03. írta: Városi konyha

Tárkonyos őszibarack leves fetával

Frissítő, hűsítő minimális főzéssel.

A tárkonyt és az őszibarackot tavaly hoztam össze először egy galette-ben. A gyümölcs édességéhez annyira bejött a tárkony ánizsos íze, hogy azóta szeretem a kettőt kombinálni.
Magamtól nem ültetnék őszibarack fát, mert nem tartozik a kedvenc gyümölcseim közé, és tavaly majdnem ki is vágtam két kipusztultnak hitt fát, de jól tettem, hogy nem tettem, mert idén rengeteg őszibarackot hoztak. Folyamatosan érnek be a hatalmas gyümölcsök, a lehulló, puha és édes barackokból sütöttem már egy galette-t, mint tavaly, de futotta egy levesre is. A friss és hűs őszibarack leves pillanatok alatt elkészíthető. 

tarkonyos_oszibarack_leves.JPG

Hozzávalók - 4 tányérhoz
8 őszibarack
1-2 dl víz
2-3 evőkanál cukor
2 teáskanál szárított, morzsolt tárkony

Elkészítés
Az őszibarackokat pucold meg, távolítsd el a magjukat, majd szeleted fel. Tedd egy lábosba a cukorral, a tárkonnyal, öntsd fel annyi vízzel, hogy épp ellepje. Forrald fel, főzd 10 percig. Hagyd kihűlni, majd botmixerrel krémesítsd.
Jól behűtve, feta sajttal megszórva tálald.

TIPP
Egyszerűen készíthetsz fagyit is belőle: a levest öntsd jégkrém készítő formákba és fagyaszd be. 

süti beállítások módosítása